ΑΘΗΝΑ
12:13
|
23.04.2024

Ανησυχία για εστία κρουσμάτων κορονοϊού σε έναν ακόμη οίκο ευγηρίας. Οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για 18 νέα κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι φαίνεται να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανησυχία για εστία κρουσμάτων κορονοϊού σε έναν ακόμη οίκο ευγηρίας. Οι πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης για 18 νέα κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι φαίνεται να επιβεβαιώνονται καθώς μεταβαίνουν σε αυτό ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ προκειμένου να ενημερωθούν για την κατάσταση. Όλοι οι ηλικιωμένοι στον οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι είναι ασυμπτωματικοί. Τις επόμενες ώρες αναμένονται και άλλα αποτελέσματα ελέγχων.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία έχουν βρεθεί θετικοί στον κορονοϊό 18 ηλικιωμένοι φιλοξενούμενοι στη δομή, εκ των οποίων οι οκτώ μεταφέρθηκαν ήδη στην Παμμακάριστο, ενώ οι άλλοι δέκα πιθανότατα θα μεταφερθούν στον Ευαγγελισμό. Τα κρούσματα βρέθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων που πραγματοποιεί ο ΕΟΔΥ, στο πλαίσιο του προγράμματος για τις δομές που είναι σε εξέλιξη.

Επτά κρούσματα στο γηροκομείο στο Μαρούσι βρέθηκαν προχθές και ακολούθησαν τεστ σε όλους τους φιλοξενούμενους και τους εργαζομένους. Τα αποτελέσματα βγήκαν πριν από λίγο και διαπιστώθηκε ότι ο αριθμός των θετικών είναι 18, όλοι ηλικιωμένοι, κάτι που έχει προκαλέσει αναστάτωση στις αρμόδιες αρχές και τους συγγενείς τους.

Τα κλιμάκια της Περιφέρειας Αττικής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών (ΙΣΑ), σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, διενήργησαν δειγματοληπτικούς ελέγχους και σε άλλες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων σε Κηφισιά, Χαλάνδρι, Καλλιθέα και Ν. Σμύρνη.

Προ ημερών εντοπίστηκε κρούσμα σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο, ενώ τα περισσότερα κρούσματα και θύματα είναι αυτά που έχουν κααγραφεί σε δύο οίκους ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 233 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο, ενώ συνολικά 274 άνθρωποι έχουν καταλήξει από επιπλοκές της νόσου. Στην Αττική εντοπίστηκαν 87 κρούσματα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα