ΑΘΗΝΑ
12:48
|
20.04.2024

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Μαλί, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, εισήχθη σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπαμακό της αφρικανικής χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Associated Press. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο παραιτηθείς πρόεδρος του Μαλί, Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά, εισήχθη σε νοσοκομείο στην πρωτεύουσα Μπαμακό της αφρικανικής χώρας σύμφωνα με πληροφορίες του ειδησεογραφικού πρακτορείου, Associated Press. Το πρακτορείο ειδήσεων επικαλείται δύο μη κατονομαζόμενες πηγές από την κλινική στην οποία φέρεται να νοσηλεύεται ο πρώην πρόεδρος του Μαλί. Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο ανατραπείς από τον στρατό πρόεδρος μετέβη στο νοσοκομείο για προγραμματισμένες ιατρικές εξετάσεις. Το 2016 ο Ιμπραήμ Μπουμπακάρ Κεϊτά  είχε κάνει επέμβαση αφαίρεσης καλοήθους όγκου από το λαιμό του στο Παρίσι.

Ο 75χρονος πολιτικός ανακοίνωσε την παραίτηση στις 19 Αυγούστου μετά από δεκαήμερη κράτησή του από στρατιωτικούς που στασίασαν κατά της κυβέρνησης. Μαζί με τον Κεϊτά παραιτήθηκε σύσσωμη η κυβέρνηση και διαλύθηκε το κοινοβούλιο της αφρικανικής χώρας.  «Δεν θέλω να χυθεί αίμα για να παραμείνω στην εξουσία», είχε εκξηγήσει ο Κεϊτά στο σύντομο διάγγελμά του, μερικές ώρες μετά τη σύλληψη του αρχηγού του κράτους και κορυφαίων αξιωματούχων από στρατιωτικούς.

Η αντιπολίτευση του Μαλί ζητούσε για μήνες την παραίτηση του Κεϊτά καθώς τον θεωρούν υπεύθυνο για την οικονομική ύφεση της χώρας, για διαφθορά στους κόλπους της κυβέρνησης αλλά και για την αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις επιθέσεις και τη δράση των τζιχαντιστών.


Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα