ΑΘΗΝΑ
10:50
|
20.04.2024

Έκκληση σε Ελλάδα και Τουρκία για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο. Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Έκκληση σε Ελλάδα και Τουρκία για αποκλιμάκωση των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο απηύθυνε σήμερα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που έδωσε το απόγευμα απαίτησε από τις δύο χώρες να «κάνουν ένα βήμα πίσω» και να ξεκινήσουν διπλωματικές διαβουλεύσεις «στο θέμα των διενέξεων που υπάρχουν στην Α. Μεσόγειο». Αναφερθείς στην απόφαση των ΗΠΑ για την προσωρινή και μερική άρση του εμπάργκο στις πωλήσεις «μη θανάσιμων» όπλων στην Κύπρο, ο Πομπέο εξήγησε πως ήταν μία απόφαση «που έπρεπε να γίνει» παρά την όξυνση των εντάσεων  στην περιοχή.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη συνομιλία του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς και με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο Πομπέο απάντησε πως θα πρέπει να καθίσουν μαζί «και να αρχίσουν συνομιλίες για όλα αυτά και να βρουν διπλωματικές λύσεις». Και κατέληξε: «Είναι ανώφελο να αυξάνονται οι στρατιωτικές εντάσεις στην περιοχή, αυτό μπορεί να οδηγήσει μόνο σε αρνητικά πράγματα».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα