ΑΘΗΝΑ
20:55
|
19.04.2024

Τα Tinder, Grindr κι άλλες τρεις εφαρμογές διαδικτυακών γνωριμιών απαγορεύτηκαν στο Πακιστάν με την “κατηγορία” της διάδοσης και διασποράς “ανήθικου περιεχομένου”. Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς […]

Το Πακιστάν μπλοκάρει το Tinder
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τα Tinder, Grindr κι άλλες τρεις εφαρμογές διαδικτυακών γνωριμιών απαγορεύτηκαν στο Πακιστάν με την “κατηγορία” της διάδοσης και διασποράς “ανήθικου περιεχομένου”.

Το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς (Reuters) αναφέρει ότι η αρμόδια ρυθμιστική αρχή του Πακιστάν (ΡΤΑ) ανακοίνωσε πως έστειλε τα σχετικά αιτήματά της στις διοικήσεις των πέντε εφαρμογών. Οι ενημερώσεις που εστάλησαν σε Tinder, Grindr, Tagged, Skout και SayHi, απαιτούσαν την άμεση απομάκρυνση των “υπηρεσιών γνωριμιών” και το moderation του live streaming περιεχομένου, σύμφωνα με τους τοπικούς νόμους. Σύμφωνα με το Πακιστάν οι εν λόγω εταιρείες δεν συμμορφώθηκαν στα αιτήματα εντός του χρονικού πλαισίου που είχε οριστεί.

Υπενθυμίζεται ότι στο Πακιστάν, τη χώρα με το δεύτερο μεγαλύτερο μουσουλμανικό πληθυσμό στον κόσμο, οι εξωσυζυγικές σχέσεις και η ομοφυλία είναι παράνομες διά νόμου. Οι υπηρεσίες που κρίθηκαν “ανήθικες” δεν έχουν ακόμα προβεί σε κάποιο σχόλιο.

Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας αναλυτικών δεδομένων “Sensor Tower” το Tinder είχε περισσότερα από 440.000 downloads τους τελευταίες 12 μήνες στο Πακιστάν. Εξίσου μεγάλη ήταν η ζήτηση για τις υπηρεσίες των εφαρμογών Grindr, Tagged και SayHi.

Το Πακιστάν κατηγορείται για προσπάθεια χειραγώγησης της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο μπλοκάροντας ή κατεβάζοντας περιεχόμενο που θεωρείται ανήθικο ή επικριτικό προς την κυβέρνηση και τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας. “Αυτές οι τελευταίες απαγορεύσεις είναι ενδεικτικές της προσπάθειας της κυβέρνησης να αποκτήσει τον έλεγχο της διακίνησης ιδεών μέσω του διαδικτύου», δηλώνει στο BBC ο ειδικός σε θέματα ψηφιακής ιδιωτικότητας, Ρέι Γουόλς και συμπληρώνει “οι Πακιστανοί πολίτες θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη λογοκρισία περιεχόμενου που αφορά τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να θεωρηθεί ανήθικο. Δεδομένου ότι οι εξωσυζυγικές σχέσεις είναι παράνομες από τον νόμο, τώρα μπήκαν στο στόχαστρο της κυβέρνησης και οι εφαρμογές online γνωριμιών”.  

Τον Ιούλιο, η κυβέρνηση του Πακιστάν εξέδωσε την “τελική” της προειδοποίησης προς το TikTok ζητώντας το μπλοκάρισμα κάθε άσεμνου περιεχομένου από τη διαδικτυακή πλατφόρμα. Τα τελευταία χρόνια η ηγεσία του Πακιστάν έχει κατά καιρούς μπλοκάρει επίσης την πρόσβαση σε υπηρεσίες μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως το YouTube, το Twitter και το Facebook.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα