ΑΘΗΝΑ
09:42
|
20.04.2024
Ο Πρόεδρος του Μεξικού διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξήσει τους φόρους στον προϋπολογισμό του 2021.
BAVISPE, SONORA - JANUARY 12: President of Mexico Andrés Manuel López Obrador shakes hands with a member of La Mora during a visit on January 12, 2019 in Bavispe, Sonora. President Lopez Obrador met with members of mormon families Lebaron and Langford, two months after 9 members belonging to them were killed in an ambush near La Mora, an isolated community in the Mexican Northern State of Sonora; 6 children and 3 women died in an attack perpetrated by suspected members of a drug cartel. (Photo by Luis Gutierrez/Getty Images)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος του Μεξικού Αντρέ Μανουέλ Λοπέζ Ομπραντόρ (γνωστότερος με το ακρωνύμιο AMLO) διαβεβαίωσε σήμερα Τετάρτη σε συνέντευξη Τύπου ότι η κυβέρνησή του δεν θα αυξήσει τους φόρους στο σχέδιο προϋπολογισμού του 2021 που θα παρουσιαστεί στο Κογκρέσο στις 9 Σεπτεμβρίου.

“Παρόλο που η πανδημία COVID-19 προκάλεσε καταστροφικές συνέπειες στην οικονομία, πρέπει να βρεθούν άλλες εναλλακτικές λύσεις, αλλά η αύξηση των φόρων ή η αύξηση του δημόσιου χρέους δεν είναι επιλογή”, δήλωσε ο AMLO.

“Σε προηγούμενες διοικήσεις, όταν υπήρχε κρίση, οι κυβερνώντες πάντα ζητούσαν από τους ανθρώπους να σφίξουν τις ζώνες τους. Τώρα η κυβέρνηση σφίγγει τη ζώνη της” υπενθύμισε ο AMLO και εξήγησε ότι παρά τις οικονομικές δυσκολίες, η κυβέρνηση είχε μειώσει τη χρηματοδότηση κυβερνητικών υπηρεσιών, όπως ορισμένων Υφυπουργείων, ώστε να διαθέσει αυτούς τους πόρους στην αντιμετώπιση της κρίσης υγείας και να κατευθύνει τους διαθέσιμους πόρους του προϋπολογισμού σε αυτόν τον τομέα. Η απόφαση επέτρεψε την πρόσληψη περισσότερων από 47.000 εργαζομένων στον τομέα της υγείας εν μέσω της πανδημίας, σύμφωνα με τον πρόεδρο.

“Αποκαταστήσαμε και ολοκληρώσαμε τα νοσοκομεία που είχαν εγκαταλειφθεί και οι εξετάσεις δεν χρεώνονται, η ιατρική περίθαλψη δεν χρεώνεται, όλοι όσοι χρειάστηκαν φροντίδα για να πάσχουν από COVID έχουν υποβληθεί σε δωρεάν θεραπεία. Όλα αυτά, λόγω της αυστηρής διαχείρισης του προϋπολογισμού”, εξήγησε ο πρόεδρος.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα