ΑΘΗΝΑ
01:18
|
25.04.2024
Ο πρόεδρος Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Πρόεδρος της Αργεντινής Αλμπέρτο Φερνάντες ανακοίνωσε την Τετάρτη νέα οικονομικά μέτρα για την ενίσχυση του βιομηχανικού τομέα εν μέσω της πανδημίας COVID-19 και σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν οι οικονομικές επιπτώσεις της.

Τα μέτρα περιλαμβάνουν πακέτο ενίσχυσης της ανάπτυξης βιομηχανικών και τεχνολογικών προμηθευτών με απώτερο σκοπό την δημιουργία μεγαλύτερων αλυσίδων παραγωγής σε τοπικό επίπεδο. Για αυτό, η κυβέρνηση θα διαθέσει 1.4 δισεκατομμύρια πέσος σε όσους επιθυμούν να γίνουν προμηθευτές σε τομείς υψηλής ανάπτυξης όπως το πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, η εξόρυξη, η αυτοκινητοβιομηχανία και η σιδηροδρομική και ναυπηγική βιομηχανία.

Ο Φερνάντες εξήγησε ότι η βιομηχανία της Αργεντινής είχε υποστεί μια χρόνια καθίζηση που οδήγησε στην ανεργία χιλιάδες πολίτες, μια κατάσταση που επιδεινώθηκε από την πανδημία COVID-19.

Επιπλέον, περισσότερα από 3 δισεκατομμύρια πέσος σε συνεισφορές και χρηματοδότηση θα διατεθούν στην Ανάπτυξη Βιομηχανικών και Τεχνολογικών Πάρκων, ένα πανεθνικό πρόγραμμα που θα προσφέρει υποστήριξη για 48 πάρκα. Η πρωτοβουλία σύμφωνα με την κυβέρνηση στοχεύει στην ανάπτυξη 300 νέων αναπτυξιακών χώρων για τα επόμενα τρία χρόνια.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα