ΑΘΗΝΑ
00:25
|
17.04.2024

Διασώστες από τη Χιλή βρίσκονται από το πρωί στα ερείπια ενός κτιρίου της Βηρυτού καθώς υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίζει να ζει […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασώστες από τη Χιλή βρίσκονται από το πρωί στα ερείπια ενός κτιρίου της Βηρυτού καθώς υπάρχουν αναφορές ότι μπορεί ένας άνθρωπος να συνεχίζει να ζει κάτω από τα συντρίμμια, έναν μήνα μετά την έκρηξη που ρήμαξε την πρωτεύουσα του Λιβάνου. Σύμφωνα με δημοσίευμα στο BBC ένας ειδικός αισθητήρας έχει μεταφερθεί στην περιοχή Μαρ Μιχαέλ μετά από ανεπιβεβαίωτες αναφορές ότι εντοπίστηκε καρδιακός παλμός κάτω από τα ερείπια ενός κτιρίου.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα εντοπίστηκε ένας άνθρωπος χάρη σε έναν σκύλο και έναν σαρωτή. Μια γυναίκα, που βρίσκεται στο σημείο, δήλωσε στο BBC ότι διασώστες πέρασαν το βράδυ της Τετάρτης και ο σκύλος έδειξε ότι υπάρχουν σημάδια ζωής. Οι διασώστες επέστρεψαν σήμερα το πρωί και συνεχώς κάνουν εκκλήσεις στο συγκεντρωμένο πλήθος να σιωπήσει, προκειμένου να ακούσουν εάν υπάρχει ζωή.

Περισσότεροι από 200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την έκρηξη της 4ης Αυγούστου σε αποθήκη στο λιμάνι της Βηρυτού, όπου υπήρχαν αποθηκευμένοι εδώ και έξι χρόνια 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου. Έως και 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει χωρίς στέγη και χιλιάδες είναι τραυματίες.  

4,3 τόνοι νιτρικού αμμωνίου βρήκε ο στρατός του Λιβάνου

Ο στρατός του Λιβάνου ανακοίνωσε σήμερα ότι ανακάλυψε περισσότερους από τέσσερις τόνους νιτρικού αμμωνίου αποθηκευμένους σε τέσσερα κοντέινερ κοντά στο λιμάνι της Βηρυτού, όχι πολύ μακριά από το σημείο της φονικής έκρηξης.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή του ο στρατός κλήθηκε για έναν έλεγχο και εντόπισε το επικίνδυνο φορτίο. Ωστόσο, δεν έδωσε πληροφορίες ούτε για την προέλευση ούτε για τον ιδιοκτήτη των κοντέινερ και της ποσότητας της επικίνδυνης χημικής ουσίας.  Ανέφεραν μόνο ότι “μηχανικοί του στρατού έχουν αναλάβει τη μεταχείριση του υλικού” υπονοώντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της απομάκρυνσής του. Οι λιβανέζικες ένοπλες δυνάμεις τόνισαν ότι τα χημικά βρέθηκαν έξω από την πύλη Νο 9 του λιμανιού.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο NBC λίγες ημέρες μετά την έκρηξη της 4ης Αυγούστου, ειδικοί από την Ιταλία και Γαλλία εντόπισαν τουλάχιστον 20 κοντέινερ με επικίνδυνα χημικά στο λιμάνι της Βηρυτού. Ο στρατός τότε έσπευσε να διαβεβαίωσε ότι τα εν λόγω κοντέινερ μεταφέρθηκαν και αποθηκευτήκαν με ασφάλεια μακριά από το λιμάνι της πρωτεύουσας του Λιβάνου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Άλλο Ιράν, άλλο Βρετανία…

Κατάπιε τη γλώσσα του σήμερα ο Βρετανός ΥΠΕΞ όταν δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έκανε εάν εχθρική χώρα βομβάρδιζε βρετανικό προξενείο.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα