ΑΘΗΝΑ
12:14
|
01.07.2024
"Εξωφρενική" χαρακτήρισε την προτροπή του προέδρου των ΗΠΑ ο γενικος Εισαγγελέας Τζον Στέιν.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ που εδώ και καιρό έχει διατυπώσει καταγγελίες για νοθεία και έχει κατηγορήσει τους Δημοκρατικούς ότι προσπαθούν να κλέψουν τις εκλογές προωθώντας την επιστολική ψήφο, κάλεσε τους πολίτες της Βόρειας Καρολίνας να ψηφίσουν δύο φορές για να… τεστάρουν το σύστημα.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό WECT-TV του Ουίλμινγκτον της Βόρειας Καρολίνας όταν ρωτήθηκε για την ασφάλεια της επιστολικής ψήφου, είπε: «Οπότε αφήστε τους να τη στείλουν (την ψήφο) και αφήστε τους να πάνε να ψηφίσουν». «Και αν το σύστημα είναι τόσο καλό όσο λένε, τότε προφανώς δεν θα μπορέσουν να ψηφίσουν» διά ζώσης, πρόσθεσε παρότι φυσικά είναι παράνομο να ψηφίσει κανείς περισσότερες από μία φορές.

«Ο πρόεδρος Τραμπ ενθάρρυνε εξωφρενικά τους πολίτες της Βόρειους Καρολίνας να παραβιάσουν το νόμο για να τον βοηθήσουν να σπείρει χάος στις εκλογές μας» σχολίασε ο γενικός εισαγγελέας Τζον Στέιν. «Βεβαιωθείτε ότι ψηφίζετε, αλλά ΜΗΝ ψηφίσετε δύο φορές! Θα κάνω ό, τι μπορώ για να βεβαιωθώ ότι η βούληση του λαού θα τηρηθεί  τον Νοέμβριο».

«Είναι παράνομο να ψηφίζει κανείς δύο φορές. Μην ακούτε τον πρόεδρο», τόνισε η Αμερικανική Ένωση Πολιτικών Ελευθεριών (ACLU) στον λογαριασμό της στο Twitter.

Πηγές: Εφημερίδα Συντακτών, Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα