ΑΘΗΝΑ
20:04
|
26.04.2024

Νέο λάδι στη φωτιά της πόλωσης που εντείνεται στις ΗΠΑ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, της ανεργίας και των ρατσιστικών επιθέσεων ενόψει των προεδρικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Νέο λάδι στη φωτιά της πόλωσης που εντείνεται στις ΗΠΑ με αφορμή την έξαρση της πανδημίας, της ανεργίας και των ρατσιστικών επιθέσεων ενόψει των προεδρικών εκλογών της 3ης Νοέμβρη ρίχνουν οι αποκαλυπτικές δηλώσεις του Αμερικανού υπουργού Δικαιοσύνης, Γουίλιαμ Μπαρ, πως οι διωκτικές αρχές παρακολουθούν στενά τις κινήσεις στελεχών των αντιφασιστικών οργανώσεων και κινημάτων στις ΗΠΑ.

Ο Μπαρ μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNN διέψευσε πως στις ΗΠΑ υπάρχει «επιδημία» αστυνομικών ρατσιστικών επιθέσεων από λευκούς αστυνομικούς σε βάρος Αφροαμερικανών, αποκαλύπτοντας πως το υπουργείο Δικαιοσύνης παρακολουθεί το αριστερό αντιφασιστικό κίνημα με τον ισχυρισμό πως βρίσκεται «στο επίκεντρο της βίας στις πόλεις» της χώρας. «Έχω συνομιλήσει με τον αρχηγό της αστυνομίας σε κάθε πόλη όπου εκδηλώθηκαν μεγάλα επεισόδια βίας και όλοι [οι αρχηγοί της αστυνομίας] αναγνώρισαν την antifa ως βασικό όχημα της βίας» δήλωσε ο Μπαρ. Και κατέληξε:  «Ταξιδεύουν με αεροπλάνα σε ολόκληρη τη χώρα. Γνωρίζουμε ανθρώπους που ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα. Βλέπουμε μερικές από τις αγορές που κάνουν πριν από τις ταραχές, αγορές όπλων για να τα χρησιμοποιήσουν σε αυτά τα επεισόδια…Έτσι, τους ακολουθούμε».

Από τον περασμένο Ιούνιο, οπότε άρχισαν να παίρνουν μεγάλες διαστάσεις στις ΗΠΑ οι κινητοποιήσεις κατά της αστυνομικής βίας, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να επιρρίψει ευθύνες και να «στοχοποιήσει» το ακέφαλο αντιφασιστικό κίνημα στη  χώρα. Οι υποστηρικτές του αντιφασιστικού κινήματος στις ΗΠΑ συχνά κινητοποιούνται κατά των ρατσιστικών επιθέσεων και των κοινωνικο-οικονομικών ανισοτήτων και αντιπαρατίθενται σε όσους θεωρούν αυταρχικούς ή ρατσιστές, μεταξύ των οποίων είναι συχνά και ακροδεξιοί ψηφοφόροι του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα