ΑΘΗΝΑ
15:36
|
03.05.2024

Μαζικές διαδηλώσεις σε Πρετόρια και Κέιπ Τάουν πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη επαρκούς υγειονομικού υλικού (στολές, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Μαζικές διαδηλώσεις σε Πρετόρια και Κέιπ Τάουν πραγματοποίησαν σήμερα χιλιάδες νοσηλευτές και νοσηλεύτριες διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες εργασίας, την έλλειψη επαρκούς υγειονομικού υλικού (στολές, μάσκες, γάντια,αντισηπτικά) και τους χαμηλούς μισθούς που παίρνουν, παίζοντας «κορώνα-γράμματα» τη ζωή τους καθημερινά.

Τις κινητοποιήσεις διοργάνωσε το συνδικάτο Εργαζομένων σε Εκπαίδευση, Υγεία και συναφείς κλάδους ,NEHAWU, που προειδοποίησε με γενική απεργία στις 10 Σεπτέμβρη σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν πάρει άμεσα μέτρα για τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας.

Στη Νότια Αφρική, παρά τη μείωση των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού σε σχέση με τους προηγούμενους μήνες, καταγράφονται καθημερινά πάνω από 2.000 επιβεβαιωμένες νέες περιπτώσεις ασθενών.

Από την αρχή της άνοιξης ως σήμερα έχουν χάσει τη ζωή τους πάνω από 14.300 Νοτιοαφρικανοί σε σύνολο 630.600 κρουσμάτων. Πάνω από 27.300 νοσηλευτές σε όλη τη χώρα έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό, εκ των οποίων τουλάχιστον 230 έχασαν τη ζωή τους.

Προ ημερών παραιτήθηκε η εκπρόσωπος του προέδρου της Νότιας Αφρικής, Σίριλ Ραμαφόσα, Κουσέλα Ντίκο, καθώς η εταιρία του συζύγου της που πουλά χειρουργικές μάσκες και αντισηπτικά χρέωνε πενταπλάσιο κόστος σε δημόσια νοσοκομεία και οργανισμούς.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα