ΑΘΗΝΑ
18:59
|
24.04.2024
Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου ο Μαδούρο απένειμε χάρη σε περισσότερους από 100 βουλευτές και συνεργάτες του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάϊδό
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η κυβέρνηση του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολά Μαδούρο δήλωσε την Τετάρτη ότι κάλεσε τους ηγέτες των Ηνωμένων Εθνών και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στείλουν παρατηρητές για την παρακολούθηση των κοινοβουλευτικών εκλογών τον Δεκέμβριο.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών Χόρχε Αρεάτσα δήλωσε στο Twitter ότι εστάλη επιστολή στον αρχηγό του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες και τον ανώτατο διπλωμάτη της ΕΕ Γιοσέπ Μπόρελ, όπου περιγράφονται “οι ευρείες εκλογικές εγγυήσεις που συμφωνήθηκαν για τις επερχόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές” και καλώντας τους να στείλουν παρατηρητές.

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε μια μέρα αφότου ο Μαδούρο απένειμε χάρη σε περισσότερους από 100 βουλευτές και συνεργάτες του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουάϊδό “προς το συμφέρον της προώθησης της εθνικής συμφιλίωσης” πριν από τις εκλογές.

Ο Γκουαϊδό απέρριψε την κίνηση ως τέχνασμα για να νομιμοποιήσει τις επερχόμενες εκλογές, τις οποίες η κύρια αντιπολίτευση είπε ότι θα μποϊκοτάρει.

Τον περασμένο μήνα, ο Μπόρελ ζήτησε την αναβολή των εκλογών λέγοντας ότι “δεν υπήρχαν οι προϋποθέσεις για μια διαφανή, χωρίς αποκλεισμούς, ελεύθερη και δίκαιη εκλογική διαδικασία”. Ωστόσο, ο ίδιος δήλωσε την Τρίτη ότι η απελευθέρωση των κρατουμένων “είναι καλή είδηση ​​και απαραίτητη προϋπόθεση για να συνεχίσει να προχωρά στην οργάνωση ελεύθερων, χωρίς αποκλεισμούς και διαφανών εκλογών”.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα