ΑΘΗΝΑ
22:20
|
17.05.2024

Δύσκολη αποδεικνύεται η ζωή για εκατομμύρια παιδιά σε πλούσιες χώρες της Δύσης, καθώς ο πλούτος που καταγράφεται στα ευημερούντα στρώματα της κοινωνίας δεν μοιράζεται ακριβοδίκαια, […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύσκολη αποδεικνύεται η ζωή για εκατομμύρια παιδιά σε πλούσιες χώρες της Δύσης, καθώς ο πλούτος που καταγράφεται στα ευημερούντα στρώματα της κοινωνίας δεν μοιράζεται ακριβοδίκαια, ούτε εξασφαλίζει μία ευτυχισμένη ζωή.

Έκθεση της ΓΙΟΥΝΙΣΕΦ που στηρίχτηκε σε στοιχεία που συλλέχθηκαν στις 41 πιο πλούσιες χώρες της ΕΕ και του Οργανισμού Για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη (ΟΟΣΑ) καταγράφει ότι τα παιδιά στις πλουσιότερες βιομηχανικές χώρες της Δύσης είναι συχνά λιγότερο ευχαριστημένα από τη ζωή τους, αντιμετωπίζουν ψυχικές διαταραχές, βασανίζονται από παχυσαρκία, και αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες σε μαθηματικά και γλώσσα.

Ειδικότερα, καταγράφεται ότι τουλάχιστον το 20% των εφήβων ώς 15 ετών δηλώνουν ανικανοποίητα από την ζωή τους. Από τις χώρες αυτές το υψηλότερο ποσοστό δυσαρέσκειας καταγράφεται στην Τουρκία καθώς το ποσοστό των παιδιών που δεν νιώθουν ευτυχισμένα ανέρχεται στο 53%.

Στην έκθεση γνωστή και ως «Report Card» καταγράφεται πως ως ανικανοποίητο το 25% των αγοριών και κοριτσιών στη Γερμανία. 

Πιο θετική εικόνα παρουσιάζουν τα παιδιά σε Ολλανδία, Δανία και Νορβηγία όπου ικανοποιημένα δηλώνουν το 90% των παιδιών.

Αντίθετα, δυσαρέσκεια από τη ζωή που ζουν σε σημείο κατάθλιψης εκφράζουν παιδιά σε Λιθουανία, Εσθονία και Νέα Ζηλανδία όπου αναφέρονται υψηλά ποσοστά αυτοκτονίας σε ηλικίες μεταξύ 15 ως 19 ετών.

Επιπλέον, η έρευνα καταγράφει έντονα το πρόβλημα της παχυσαρκίας από την οποία υποφέρει το 27% των παιδιών στη Γερμανία.

Τέλος, το 40% των μαθητών σε χώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ έχουν κακές επιδόσεις σε γλώσσα και μαθηματικά.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα