ΑΘΗΝΑ
13:00
|
25.04.2024

Η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ναμίμπιας ξεκίνησε την εκπαίδευση σκύλων ώστε να μυρίζουν, να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν τον κορονοϊό. Η Ναμίμπια είναι η […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κτηνιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ναμίμπιας ξεκίνησε την εκπαίδευση σκύλων ώστε να μυρίζουν, να αναγνωρίζουν και να εντοπίζουν τον κορονοϊό. Η Ναμίμπια είναι η πρώτη χώρα στην Αφρική που δοκιμάζει αυτήν την πρακτική, την οποία έχουν ήδη υιοθετήσει κάποιες χώρες στην Ευρώπη και η Κολομβία στη Νότια Αμερική. Στόχος είναι η ανάπτυξη αυτών των ειδικά εκπαιδευμένων σκύλων στα αεροδρόμια και σε όλα τα σημεία εισόδου της αφρικανικής χώρας.

Οι σκύλοι εκπαιδεύονται ώστε να αναγνωρίζουν οργανικές ουσίες από κύτταρα ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον θανατηφόρο ιό. Σύμφωνα με την εφημερίδα “The Namibian” η εκπαίδευση ξεκίνησε πριν από δύο μήνες, αλλά δεν είναι ακόμη γνωστό πότε οι σκύλοι θα είναι έτοιμοι για να αναλάβουν δράση.

Η καθηγήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ναμίμπιας, Άλμα Ραάθ, υποστηρίζει ότι έχει αποδειχθεί ότι το ποσοστό επιτυχούς αναγνώρισης του ιού από τα σκυλιά αγγίζει το 95%.  Οι δύο ράτσες που δείχνουν να οσφραίνονται περισσότερο το στέλεχος της νόσου Covid-19 είναι οι γερμανικοί ποιμενικοί και τα μπιγκλ.

“Χάρη στη διεθνή συνεργασία με κτηνιατρικές σχολές της Γαλλίας και της Φινλανδίας, έχουμε ήδη ξεκινήσει την εκπαίδευση των σκύλων”, αναφέρει στην εφημερίδα ο επιδημιολόγος Κόνραντ Μπρέιν, καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Ναμίμπιας. “Όλες οι μέχρι στιγμής ενδείξεις δείχνουν ότι οι σκύλοι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στον εντοπισμό ατόμων θετικών ή αρνητικών στον κορονοϊό”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα