ΑΘΗΝΑ
09:30
|
25.04.2024

Η Νιγηρία ετοιμάζεται αύριο Σάββατο να επιτρέψει ξανά τις διεθνείς πτήσεις για πρώτη φορά αφότου ανεστάλησαν τον Μάρτιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Νιγηρία ετοιμάζεται αύριο Σάββατο να επιτρέψει ξανά τις διεθνείς πτήσεις για πρώτη φορά αφότου ανεστάλησαν τον Μάρτιο για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού απαγορεύοντας την είσοδο στη χώρα σε μια σειρά αεροπορικών από διάφορες χώρες του κόσμου. Συνολικά δέκα αεροπορικές εταιρείες, ανάμεσά τους η ολλανδική KLM, η γερμανική Lufthansa και η Etihan Airways των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, αποκλείστηκαν από την κυβέρνηση της Νιγηρία. Και αυτό γιατί οι χώρες από τις οποίες προέρχονται οι αεροπορικές εταιρείες δεν επιτρέπουν σε Νιγηριανούς πολίτες να ταξιδεύουν σε αυτές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Ο υπουργός Πολιτικής Αεροπορίας της Νιγηρίας Χάντι Σιρίκα υποστήριξε ότι αν κάποια χώρα απαγορεύει την είσοδο σε υπηκόους και αεροσκάφη της Νιγηρίας συλλήβδην, θα εφαρμόζονται τα ίδια μέτρα από τη νιγηριανή κυβέρνηση. Εξήγησε ότι τα ενδεχόμενα μέτρα ανταπόδοσης είναι ζήτημα δικαιοσύνης για τους Νιγηριανούς. Οι αριθμοί των κρουσμάτων μόλυνσης από τον νέο κορονοϊό και των θανάτων εξαιτίας του σοβαρού οξέος συνδρόμου του αναπνευστικού συστήματος που προκαλεί “δεν είναι ίδιοι με τους αριθμούς που βλέπουμε στην Ευρώπη”, τόνισε ο Σιρίκα και πρόσθεσε πως με τις απαγορεύσεις που επιβάλλουν ευρωπαϊκές κυβερνήσεις “αισθανόμαστε ότι γίνεται διάκριση σε βάρος των πολιτών μας”.

Επισήμως, στη Νιγηρία έχουν καταγραφεί 54.000 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 1.000 θάνατοι εξαιτίας της νόσου COVID-19. Ωστόσο, ο ρυθμός μετάδοσης του ιού έχει αρχίσει να υποχωρεί σημαντικά.

Το πράσινο φως για την αυριανή έναρξη των διεθνών πτήσεων στη Νιγηρία έχουν λάβει 14 αεροπορικές εταιρείες ανάμεσά τους οι British Airways, Virgin Atlantic, Turkish Airlines, Qatar Airways και Ethiopian Airlines.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα