ΑΘΗΝΑ
08:36
|
19.04.2024
Τα στοιχεία δείχνουν τριπλασιασμό των περιστατικών κατάθλιψης σε σχέση με το προ-Covid διάστημα.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι μεταγενέστερες επιδράσεις του κορονοϊού στην υγεία μας, και ιδιαίτερα στην ψυχική υγεία, χειροτερεύουν για τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης τρεις φορές περισσότερο από ό,τι πριν από την πανδημία, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA.

Τα ίδια άτομα που είναι πιο ευάλωτα στις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις της πανδημίας του κορονοϊού COVID-19 είναι επίσης πιθανότερο να διατρέχουν κίνδυνο κατάθλιψης.

Τα νοικοκυριά με χαμηλότερα εισοδήματα, τα νοικοκυριά με αποταμίευση κάτω των 5.000 $ και τα άτομα με υψηλή έκθεση σε στρεσογόνους παράγοντες λόγω της νόσου, ήταν πιο πιθανό να αναφέρουν συμπτώματα κατάθλιψης σύμφωνα με την έρευνα.

“Τα σχέδια μετά το COVID-19 θα πρέπει να περιλαμβάνουν την πιθανή αύξηση της ψυχικής ασθένειας που αναμένεται, ιδιαίτερα στους πληθυσμούς που κινδυνεύουν”, καταλήγουν οι συγγραφείς.

Επισημαίνουν επίσης πως η αυτοκτονία και η κατάχρηση ουσιών υπήρξαν τεράστια ζητήματα στις ΗΠΑ εδώ και χρόνια ενώ θεωρείται βέβαια η αύξησή τους στην προσπάθεια των πολιτών να αντιμετωπίσουν την δύσκολη πραγματικότητα της πανδημίας.

Πηγές: Axios

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα