ΑΘΗΝΑ
20:49
|
19.05.2024

Ούτε η παλιότερη στρατιωτική εφημερίδα των ΗΠΑ δεν γλίτωσε από τον “πέλεκυ” της εποχής που θέλει το ένα μετά το άλλο έντυπα Μέσα Ενημέρωσης να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ούτε η παλιότερη στρατιωτική εφημερίδα των ΗΠΑ δεν γλίτωσε από τον “πέλεκυ” της εποχής που θέλει το ένα μετά το άλλο έντυπα Μέσα Ενημέρωσης να πέφτουν είτε στο πεδίο του ανταγωνισμού με τα Διαδικτυακά Μέσα Ενημέρωσης, είτε στο βωμό εξοικονόμησης “πόρων”.

Με αποψινό υπόμνημα που υπογράφει ο συνταγματάρχης Πολ Χάβερστικ, αναπληρωτής διευθυντής δραστηριοτήτων για τα Μέσα Ενημέρωσης του Πενταγώνου, ανακοινώνεται η απόφαση για κλείσιμο της επίσημης, πλην “ανεξάρτητης” εφημερίδας του αμερικανικού στρατού, Stars and Stripes (“Αστέρια και Ρίγες”), στις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Η απόφαση εντάσσεται στο πακέτο περικοπών 15,5 εκατομμυρίων δολαρίων που προβλεπόταν από αξιωματούχους του υπουργείου Άμυνας. Ωστόσο, ούτε τα παρακάλια 15 γερουσιαστών, αλλά ούτε εκείνα ανώτερων αξιωματικών του στρατού κατάφεραν να μεταπείσουν τον υπουργό Άμυνας Μαρκ Έσπερ.

Στο υπόμνημα του Χάβερστικ αναφέρεται ότι η εφημερίδα αναστέλλει τη λειτουργία της στις 14 Σεπτέμβρη προγραμματίζοντας την τελευταία της έκδοση  για τις 30 τρέχοντος μηνός.

Η εφημερίδα ξεκίνησε να εκδίδεται στις 9 Νοεμβρίου 1861, στη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου. Ξανάρχισε πιο εντατικά την έκδοσή της από την έναρξη ως το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου.

Επανεμφανίστηκε το 1942, κατά την περίοδο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου δίχως να σταματήσει να εκδίδεται ως σήμερα.

Το βασικό αναγνωστικό κοινό τής δεν είναι μόνον οι Αμερικανοί στρατιωτικοί. Είναι και τα μέλη των οικογενειών τους που συνήθως τους ακολουθούν όταν αποφασιστεί να υπηρετήσουν σε κάποια από τις εκατοντάδες στρατιωτικές βάσεις που διατηρούν οι ΗΠΑ στο εξωτερικό, για τους πολέμους που κάνουν ή προετοιμάζουν.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα