ΑΘΗΝΑ
00:21
|
17.04.2024

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο η παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο υφυπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο η παραλαβή των πρώτων δόσεων εμβολίου κατά του κορονοϊού. Ο κ. Κοντοζαμάνης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συμμετέχει στην πρώτη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την φαρμακευτική εταιρεία, AstraZeneca. “Ο προγραμματισμός παραλαβής των δόσεων είναι ο Δεκέμβριος οπότε και θα ξεκινήσουμε να παραλαμβάνουμε δόσεις εμβολίων”, δήλωσε κατά την καθημερινή ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας στη χώρα.   

Ο υφυπουργός Υγείας επανέλαβε ότι στο δημόσιο σύστημα το τεστ κορονοϊού είναι δωρεάν και διευκρίνισε ότι ακόμα και αν το τεστ αποζημιωνόταν από τον ΕΟΠΥΥ “δεν θα έκανε όλος ο κόσμος τεστ, διότι οι περισσότεροι μπορεί να μην πληρούν τα κριτήρια ελέγχου”. Σύμφωνα με τον κ. Κοντοζαμάνη διενεργούνται μέχρι και 17.000 τεστ την ημέρα.  

Αναφερόμενος στο θέμα διακοπής αποστολής δειγμάτων SARS-CoV-2 στα αντιδραστήρια του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας, ο Υφυπουργός δήλωσε ότι η παραγωγική του δυνατότητα είναι 1.000 τεστ ημερησίως και θα συνεχίσει να διενεργεί από την επόμενη εβδομάδα που αποκαθίσταται η ροή των αντιδραστηρίων. “Σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζεται ο ημερήσιος αριθμός των τεστ που διεξάγονται στη χώρα, καθώς αυτά που ήταν να κάνει το ΕΚΕΑ προωθούνται σε άλλα εργαστήρια. Πράγματι έχει τεράστιες δυνατότητες αλλά γίνεται αντιληπτό από όλους ότι η προμήθεια των εργαστηρίων με συγκεκριμένα εξειδικευμένα αντιδραστήρια επειδή όλα αυτά λειτουργούν σε παγκόσμιο επίπεδο είναι δεδομένη, γι αυτό 1.000 τεστ γινόταν την ημέρα στο ΕΚΕΑ, 1.000 θα γίνονται”, κατέληξε.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα