ΑΘΗΝΑ
18:51
|
25.04.2024
Η πυρκαγιά είναι σε εξέλιξη, έχουν εκκενωθεί τρεις οικισμοί και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Φωτιά ξέσπασε στο Σοφικό Κορινθίας τα ξημερώματα της Παρασκευής, με τρεις οικισμούς να έχουν ήδη εκκενωθεί για προληπτικούς λόγους.  

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Άγιος Βλάσης Σοφικού Κορινθίας, στις 02:30 τα ξημερώματα της Παρασκευής και είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι, ενώ – σύμφωνα με την ενημέρωση του δημάρχου Κορίνθου, Βασίλη Νανόπουλου – έχουν ήδη εκκενωθεί προληπτικά οι οικισμοί Κόρφος, Ήλιος και Κιουρκάτι και το μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας. Συνολικά, αναφερόμενος στην εκκένωση, ο δήμαρχος έκανε λόγο για περίπου 2.000 άτομα που βρίσκονται στην περιοχή, κάτοικοι και παραθεριστές.  

Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 88 πυροσβέστες, με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 23 οχήματα. Με το πρώτο φως της ημέρας άρχισαν οι ρίψεις νερού από εναέρια μέσα και επιχειρούν 3 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα. Στο έργο των πυροσβεστών συνδράμουν εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα

Σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, για σήμερα προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) στις εξής περιφέρειες:   Αττικής, Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Βοιωτίας), Δυτικής Ελλάδας (ΠΕ Αχαΐας, ΠΕ Ηλείας), Ιονίων Νήσων (ΠΕ Κέρκυρας, ΠΕ Κεφαλονιάς, ΠΕ Ζακύνθου), Πελοποννήσου (ΠΕ Μεσσηνίας), Θεσσαλίας (ΠΕ Μαγνησίας, ΠΕ Σποράδων), Κεντρικής Μακεδονίας (ΠΕ Θεσσαλονίκης, ΠΕ Χαλκιδικής), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας) και Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου).  

Σε ό,τι αφορά στην Κεντρική Μακεδονία, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Σέιχ Σου όπως και στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής, στις περιοχές Μεσονήσι και Κορυφογραμμή, από Κασσανδρινό έως Αγ. Παρασκευή και στη Σιθωνία, στο όρος Δραγουντέλι.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα