ΑΘΗΝΑ
04:06
|
19.04.2024
Ο Έλληνας πρωθυπουργός χρησιμοποίησε "έξι καθαρές λέξεις" στη συνάντησή του με τον Κινέζο αξιωματούχο Γιάνγκ Ζιεσί.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Με “έξι καθαρές λέξεις” και συγκεκριμένα με το μήνυμα “Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις” ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης περιέγραψε την κατάσταση στην ανατολική Μεσόγειο στον Γιάνγκ Ζιεσί, το μέλος του Πολιτικού Γραφείου και Διευθυντή της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας, τον οποίο υποδέχθηκε στο Μαξίμου το πρωι της Παρασκευής.

“Από τις πολλές και τις υπερβολικές αποστροφές του κ. Ερντογάν συγκρατώ μόνο μια αυτή για τον διάλογο και απαντώ με έξι καθαρές λέξεις: Σταματούν οι προκλήσεις, ξεκινούν οι συζητήσεις”, δήλωσε συγκεκριμένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι “Η χώρα μας και μπορεί και θέλει να συζητήσει τον καθορισμό των θαλασίσων ζωνών στο Αίγαιο με βάση το διεθνές δίκαιο χωρίς η ίδια να εκβιάζεται και χωρίς να παραβιάζεται η λογική. Ας φύγουν οι απειλές για να ξεκινήσουν οι επαφές”.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε επίσης ότι ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα παραδώσει επιστολή του στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Ηνωμένων  Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην οποία “παρουσιάζεται και τεκμηριώνεται η έκνομη δραστηριότητα της Άγκυρας” και οι απειλές που αυτή διαμορφώνει για τη σταθερότητα της περιοχής μας.  

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα