ΑΘΗΝΑ
03:42
|
19.04.2024

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τουρκογερμανός ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τους πρωταγωνιστικούς του […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Σε ηλικία 59 ετών έφυγε από τη ζωή ο Τουρκογερμανός ηθοποιός Μπιρόλ Ουνέλ, ο οποίος έγινε γνωστός στο ελληνικό κοινό μέσα από τους πρωταγωνιστικούς του ρόλους στις ταινίες του Φατίχ Ακίν. Ο Μπορέλ έπασχε από καρκίνο και πέθανε στο Βερολίνο, όπως ανακοίνωσε το θέατρο “Μαξίμ Γκόργκι” στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Είχε υποδυθεί πρωταγωνιστικό ρόλο στις ταινίες «Soul Kitchen» (2009) και «Μαζί ποτέ» (2004).

Ο Μπιρόλ Ουμέλ γεννήθηκε στην πόλη Μερσίνη της Τουρκίας το 1961 και μετανάστευσε στη Γερμανία μαζί με τους γονείς του. Σπούδασε την υποκριτική Τέχνη στη δραματική σχολή του Ανόβερου και υποδύθηκε διάφορους ρόλους σε θεατρικά έργα και τηλεοπτικές σειρές, κυρίως στη διάσημη αστυνομική σειρά Tatort.

Την ημέρα των γενεθλίων του, στις 18 Αυγούστου, ο Μπιρόλ Ουνέλ εισήχθη στο νοσοκομείο μετά από ξαφνική επιδείνωση της κατάστασης της υγείας του.

 «Αναπαύσου εν ειρήνη, φίλε μου. Είχες ένα φως μέσα σου που πάντοτε με εξέπληττε», έγραψε ο Φατίχ Ακίν στο Instagram μετά την ανακοίνωση του θανάτου του.

https://www.instagram.com/p/CEtcAfkKrgy/?utm_source=ig_embed

Για τον ρόλο του στην ταινία «Μαζί ποτέ» τιμήθηκε με βραβεία σε διάφορα ευρωπαϊκά φεστιβάλ κινηματογράφου, ενώ η ίδια η ταινία κέρδισε τη Χρυσή Άρκτο στο φεστιβάλ κινηματογράφου του Βερολίνου. Στην ταινία ο Ουνέλ υποδυόταν έναν περιθωριακό αλκοολικό που δέχεται να παντρευτεί μια νεαρή Γερμανίδα τουρκικής καταγωγής, η οποία θέλει με κάθε τρόπο να ξεφύγει από την παραδοσιακή, θρησκευόμενη οικογένειά της. Στο

Ο Ουνέλ έχει λάβει πολλά βραβεία ερμηνείας στην Ευρώπη για τον ρόλο αυτό. «Soul Kitchen», μια ταινία που μέσα από τη μαγειρική κάνει ένα μάθημα για την αξία της επιμειξίας, ο Ουνέλ ενσάρκωνε οξύθυμο σεφ ενός εστιατορίου του Αμβούργου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα