ΑΘΗΝΑ
11:52
|
29.01.2023

Δύο νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν το έργο κατάσβεσης στο Σοφικό Κορινθίας. Οι νέες εστίες […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο νέα πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν το μεσημέρι της Παρασκευής, ενώ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν το έργο κατάσβεσης στο Σοφικό Κορινθίας.

Οι νέες εστίες φωτιάς ξέσπασαν σε δασική έκταση στην περιοχή Χελμάτα Κεφαλονιάς, όπου κινητοποιήθηκαν 28 πυροσβέστες, μία ομάδα αερομεταφερόμενου πεζοπόρου τμήματος, επτά οχήματα, τρία αεροσκάφη κι ένα ελικόπτερο, με τη συνδρομή εθελοντών και υδροφόρων ΟΤΑ.

Στη Μεσσηνία, καίγεται αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Άγιος Νίκων Δυτικής Μάνης. Στο σημείο της πυρκαγιάς επιχειρούν 21 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, έξι οχήματα κι ένα ελικόπτερο. Υπενθυμίζεται ότι η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε χθες Πέμπτη σήμα για πολύ αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιών για σήμερα και το Σάββατο σε πέντε περιφέρειες, σύμφωνα με τον χάρτη πρόβλεψης. Ειδικότερα, σε κατηγορία κινδύνου 4, είναι εξής περιφέρειες: Αττικής (συμπεριλαμβανομένων των Κυθήρων), Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας), Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Λέσβου, ΠΕ Χίου, ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας), Νοτίου Αιγαίου και Κρήτης.

Η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους των συγκεκριμένων περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών και η ρίψη αναμμένων τσιγάρων. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα