ΑΘΗΝΑ
22:51
|
08.02.2023

Απάντηση σε ρεπορτάζ ελληνικών ΜΜΕ αλλά και στις αντιδράσεις “περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας” για τις ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε σήμερα […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Απάντηση σε ρεπορτάζ ελληνικών ΜΜΕ αλλά και στις αντιδράσεις
“περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας” για τις ασκήσεις του ρωσικού πολεμικού ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο έδωσε σήμερα η ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

Με μία λιτή, πλην μεστή, ανακοίνωση που ανάρτησε στο Facebook, η ρωσική πρεσβεία επισημαίνει πως οι ισχυρισμοί περί “στήριξης” της Μόσχας στην Άγκυρα είναι σπέκουλες που εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους. Κάνει λόγο για “δυσάρεστη” εντύπωση από τη στάση ορισμένων ελληνικών ΜΜΕ που αποσιώπησαν τη ρωσική καταγγελία της χτεσινής “fake” είδησης για δήθεν ρωσικές πλάτες στην Τουρκία, καλώντας τά να πράξουν τα δέοντα.

Η ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας έχει ως ακολούθως:

“Δυστυχώς, διαπιστώνουμε την περαιτέρω κλιμάκωση της υστερίας σχετικά με τις ασκήσεις του Ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού στην Ανατολική Μεσόγειο. Συνεχίζονται οι ισχυρισμοί που αποδεικνύουν την έλλειψη κατανόησης στοιχειωδών διαδικασιών έκδοσης NAVTEX για ναυτικές ασκήσεις στα διεθνή ύδατα.

Σε περίπτωση ναυτικών ασκήσεων ειδοποιείται η Παγκόσμια Υπηρεσία Προειδοποίησης Πλοήγησης (WWNWS). Αυτό έπραξε και η Ρωσία για τις επικείμενες ασκήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Οι σπέκουλες περί του αντιθέτου είναι απαράδεκτες και εκθέτουν τους πονηρούς παραγωγούς τους.Προκαλεί δυσάρεστη εντύπωση και η προσπάθεια ορισμένων ΜΜΕ να αποσιωπήσουν την καταγγελία από τη Ρωσική πλευρά της χθεσινής fake είδησης για δήθεν ρωσικές ¨πλάτες¨ στην Τουρκία.Καλούμε εκείνα τα ελληνικά ΜΜΕ που προχώρησαν στη διάδοση της συκοφαντικής «πληροφορίας» να προβούν άμεσα και σύμφωνα με κανόνες δεοντολογίας στη δημοσίευση της απαραίτητης σε τέτοιες περιπτώσεις διάψευσης”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα