ΑΘΗΝΑ
22:58
|
26.04.2024

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εισήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο “Σαν Ραφαέλε” του Μιλάνου, δύο ημέρες αφότου είχε διαγνωστεί θετικός […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, εισήχθη αργά το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο “Σαν Ραφαέλε” του Μιλάνου, δύο ημέρες αφότου είχε διαγνωστεί θετικός στον κορονοϊό.

Οι θεράποντες ιατροί διέγνωσαν πνευμονία σε πρώιμο στάδιο αφού υπέβαλαν τον 83χρονο πρώην πρωθυπουργό σε αξονική τομογραφία. Σε ανακοίνωση των συνεργατών του πρώην πρωθυπουργού αναφέρεται ότι “η εισαγωγή αποφασίσθηκε για προληπτικούς λόγους μετά την εμφάνιση κάποιων συμπτωμάτων”, αλλά “η γενικότερη κατάσταση του Μπερλουσκόνι δεν είναι σοβαρή”.

Η σύντροφος του μεγιστάνα των μέσων ενημέρωσης και δύο από τα παιδιά του έχουν επίσης διαγνωστεί θετικοί στον κορονοϊό. Ο Μπερλουσκόνι και η 30χρονη σύντροφός του και βουλευτής με το κόμμα “Forza Italia” Μάρτα Φασίνα βρίσκονταν σε απομόνωση στο εξοχικό του Καβαλιέρε στην Αρκόρε, κοντά στο Μιλάνο. Προηγουμένως το ζεύγος έκανε διακοπές στη Σαρδηνία, όπου ο ρυθμός μετάδοσης του ιού είναι από τους υψηλότερους στην Ιταλία.

Η συνεργάτιδά του και γερουσιαστής Λίτσια Ροντζούλι δήλωσε στη RAI ότι «μετά από κάποιες μικρές δυσκολίες που αντιμετώπισε σήμερα το πρωί, ο Καβαλιέρε είναι τώρα καλά».

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα