ΑΘΗΝΑ
16:18
|
19.04.2024
Το δίκτυο έχει έδρα στις ΗΠΑ, αλλά χρηματοδοτήθηκε από την προσωρινή μεταπραξικοπηματική κυβέρνηση της Βολιβίας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Το Facebook την Τρίτη ενημέρωσε ότι απενεργοποίησε ένα δίκτυο παραπληροφόρησης που εδρεύει στις ΗΠΑ και χρηματοδοτήθηκε πιθανότατα από την προσωρινή μεταπραξικοπηματική κυβέρνηση της Βολιβίας, καθώς η εταιρεία το θεώρησε απειλή για τη δημοκρατία.

Εκτός από τη δημοσίευση πληροφοριών υπέρ του καθεστώτος που γεννήθηκε από το πραξικόπημα της Βολιβίας, το δίκτυο στοχοποιούσε χρήστες από χώρες Λατινικής Αμερικής και αναπαρήγαγε δημοσιεύσεις πολιτικών ομάδων που αντιτίθενται στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και στον πρόεδρο του Μεξικού Αντρές Μανουέλ Λόπεζ Ομπραδόρ (AMLO).

Το δεξιάς απόχρωσης δίκτυο χρησιμοποίησε ψεύτικους λογαριασμούς για να δημοσιεύσει περιεχόμενο σαν να προέρχεται από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης, κοινωνικές οργανώσεις και πολιτικά φόρουμ. Το Facebook διέγραψε 55 λογαριασμούς, 42 σελίδες και 36 λογαριασμούς Instagram, οι οποίοι λειτουργούσαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Αυτό το δίκτυο συνδέθηκε με μια εταιρεία δημοσίων σχέσεων CLS Strategies, με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία φέρεται να έλαβε σημαντικά χρηματικά ποσά από τη διοίκηση της Τζανίνε Ανιές. Εκτός αυτού, το δίκτυο παραπληροφόρησης αγόρασε διαφημιστικό χώρο ύψους περίπου 3,6 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ.

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα