ΑΘΗΝΑ
11:22
|
23.04.2024

Δύο ακόμη κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στον καταυλισμό της Μόριας. Μετά το πρώτο κρούσμα που εμφανίστηκε σε Σομαλό πρόσφυγα, ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε μαζικά τεστ και με […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δύο ακόμη κρούσματα κορονοϊού ανιχνεύθηκαν στον καταυλισμό της Μόριας. Μετά το πρώτο κρούσμα που εμφανίστηκε σε Σομαλό πρόσφυγα, ο ΕΟΔΥ ξεκίνησε μαζικά τεστ και με τα αποτελέσματα των πρώτων 500, εμφανίστηκαν δύο ακόμη κρούσματα.  Συνολικά, εκτιμάται ότι θα γίνουν 2.000 τεστ σε ανθρώπους που ήρθαν σε επαφή με τον 40χρονο Σομαλό.

Ο 40χρονος είχε πάρει άρση γεωγραφικού περιορισμού και είχε ταξιδέψει στην Αθήνα στις 17 Ιουλίου.  Επειδή όμως δεν κατάφερε να βρει τρόπο επιβίωσης στην ενδοχώρα, επέστρεψε στην Λέσβο και την Μόρια, όπου είχε ήδη αρκετούς φίλους αλλά και τρόπο επιβίωσης, μέσω της βοήθεια που προσφέρουν διάφορες ΜΚΟ στους κατοίκους του καταυλισμού. Την περασμένη Δευτέρα, εμφάνισε υψηλό πυρετό, πήγε στο νοσοκομείο της Μυτιλήνης, όπου και διαπιστώθηκε ότι έχει προσβληθεί από κορονοϊό.  Αμέσως, η δομή τέθηκε σε καραντίνα, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται τα διαγνωστικά τεστ από τον ΕΟΔΥ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα