ΑΘΗΝΑ
14:49
|
23.04.2024
Ινδία και Κίνα δήλωσαν το Σάββατο ότι συμφώνησαν να εργαστούν για τη μείωση των εντάσεων κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων τους.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Ινδία και η Κίνα δήλωσαν το Σάββατο ότι συμφώνησαν να εργαστούν για τη μείωση των εντάσεων κατά μήκος των αμφισβητούμενων συνόρων τους, μετά από συνάντηση των υπουργών Άμυνας των δύο ασιατικών γιγάντων.

Και οι δύο πλευρές ανέπτυξαν επιπλέον δυνάμεις κατά μήκος των συνόρων που διασχίζουν τα δυτικά Ιμαλάια μετά από σύγκρουση τον Ιούνιο, κατά τη διάρκεια της οποίας 20 Ινδοί στρατιώτες σκοτώθηκαν σε μάχες σώμα με σώμα. Η Κίνα δεν έχει δημοσιεύσει αριθμούς απωλειών για τα στρατεύματά της.

Κατόπιν συνάντησης του Ινδού υπουργού Άμυνας με τον Κινέζο ομόλογό του οι δύο χώρες συμφώνησαν ότι «καμία πλευρά δεν πρέπει να αναλάβει περαιτέρω δράση που θα μπορούσε είτε να περιπλέξει την κατάσταση είτε να κλιμακώσει τα πράγματα στις παραμεθόριες περιοχές», ανέφερε σε δήλωσή του το υπουργείο Άμυνας της Ινδίας.

Ωστόσο ο Κινέζος υπουργός αν και σημείωσε πως οι δύο πλευρές θα πρέπει να προωθήσουν την ειρήνη και τη σταθερότητα και να εργαστούν για να δροσίσουν τις τρέχουσες εντάσεις, δήλωσε ότι η ευθύνη για τις πρόσφατες εντάσεις βρισκόταν «εξ ολοκλήρου με την Ινδία», προσθέτοντας ότι η Κίνα ήταν αποφασισμένη να διαφυλάξει την εθνική κυριαρχία και το έδαφός της.

Πηγές: Reuters

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα