ΑΘΗΝΑ
05:30
|
20.04.2024

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Είναι τραγικό. Είναι τρομερό. Δεν έπρεπε να συμβεί. Δεν έχουμε όμως ακόμη αποδείξεις, αλλά θα ρίξω μια ματιά.  Πρέπει να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

«Δεν ξέρω τι ακριβώς συνέβη. Είναι τραγικό. Είναι τρομερό. Δεν έπρεπε να συμβεί. Δεν έχουμε όμως ακόμη αποδείξεις, αλλά θα ρίξω μια ματιά.  Πρέπει να εξετάσουμε πολύ σοβαρά το θέμα.  Θα περιμένουμε να δούμε τα νούμερα και τα στοιχεία που θα μας στείλουν το επόμενο διάστημα» δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ αναφερόμενος στην υπόθεση Ναβάλνι και συνέχισε:  «Είναι ενδιαφέρον, ότι όλοι μιλάνε για την Ρωσία, αλλά νομίζω ότι η Κίνα είναι το κράτος για το οποίο θα πρέπει να μιλάμε περισσότερο από ότι για την Ρωσία. Αν δείτε τι γίνεται στην Κίνα, είναι σαφώς πολύ χειρότερα από αυτά που γίνονται στην Ρωσία».

Ο Αμερικάνος Πρόεδρος, σε δηλώσεις του χθες, απέφυγε να κατηγορήσει την Ρωσία για την κατάσταση του Ναβάλνι, κάτι που έκανε η Άγκελα Μέρκελ και ο Μπόρις Τζόνσον.  Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν την Τετάρτη ότι ο Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με νευροτοξικό παράγοντα «του τύπου Ναβιτσόκ», εξέλιξη που προκαλεί νέες αναταράξεις,  στις σχέσεις Μόσχας-Βερολίνου.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Στίβεν Μπίγκαν συναντήθηκε με τον πρεσβευτή της Ρωσίας Ανατόλι Αντόνοφ για να του εκφράσει την «σοβαρή ανησυχία» της Ουάσιγκτον σχετικά «με τα ευρήματα της Γερμανίας κατά τα οποία ο ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με χημικό νευροτοξικό παράγοντα» και να ζητήσει η Μόσχα να συνεργαστεί σε διεθνή έρευνα.  Η Μόσχα αρνείται όλες τις κατηγορίες που της αποδίδονται και ζητά από το Βερολίνο να στείλει τα στοιχεία πάνω στα οποία στηρίζει τους ισχυρισμούς της, κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι τώρα.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα