ΑΘΗΝΑ
10:34
|
24.04.2024
Τουλάχιστον 12 άνθρωποι πέθαναν και 37 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη μέσα σε τέμενος στο Μπαγκλαντές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Τουλάχιστον 16 άνθρωποι πέθαναν και 37 άλλοι τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που προκλήθηκε από έκρηξη μέσα σε τέμενος στο Μπαγκλαντές.

Η έκρηξη φέρεται να προκλήθηκε από διαρροή αερίου από ένα σωλήνα που βρίσκεται κάτω από το ναό. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, η έκρηξη έγινε όταν κάποιος προσπάθησε να ενεργοποιήσει τον κλιματισμό.

Έξι κλιματιστικά εξερράγησαν στις 8:30 μ.μ. τοπική ώρα την Παρασκευή καθώς πλησίαζε η ώρα της προσευχής. Υπήρχαν 40 έως 45 άτομα στο τζαμί.

Το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης έχει αποκλειστεί, σύμφωνα με την τοπική αστυνομία. Τον Φεβρουάριο του 2019, μια πυρκαγιά στην παλιά πόλη της Ντάκα κατέστρεψε επτά κτίρια, αφήνοντας τουλάχιστον 70 νεκρούς και 55 τραυματίες.

Στο Μπαγκλαντές, οι κανονισμοί ασφαλείας σχετικά με την κατασκευή και την συντήρηση των κτιρίων συχνά παραβιάζονται ή αψηφώνται. Εκατοντάδες σκοτώνονται κάθε χρόνο σε πυρκαγιές στο κράτος των 168 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Πηγές: Telesur, Al Jazeera, The New York Times

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα