ΑΘΗΝΑ
17:57
|
23.04.2024
Η πράξη διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από βραδινή διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης που διοργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης της Σκωτίας (SPSC)
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ακτιβιστές υπέρ του παλαιστινιακού αγώνα χρησιμοποίησαν κόκκινη μπογιά για να καλύψουν τη ράμπα που έπρόκειτο να χρησιμοποιήσει το λεωφορείο της ισραηλινής ποδοσφαιρικής ομάδας πριν από τον αγώνα της εναντίον της εθνική ομάδα της Σκωτίας προχθές το βράδυ σε μια προσπάθεια να τονίσει την κατάσταση των Παλαιστινίων.

Η πράξη αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό αγώνα περιλάμβανε κόκκινη μπογιά στο πάτωμα με τις λέξεις «Παλαιστινιακό αίμα!» και «Ελεύθερη Γάζα» γραμμένο στον τοίχο, σύμφωνα με φωτογραφίες που μοιράστηκαν στο Twitter.

Το προσωπικό του σταδίου Χάμπντεν προσπάθησε στη συνέχεια να να πλύνει το χρώμα από το δρόμο και να καθαρίσει τα μηνύματα από τους τοίχους.

Η πράξη διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε πριν από βραδινή διαδήλωση υπέρ της Παλαιστίνης που διοργανώθηκε από την Εκστρατεία Αλληλεγγύης της Παλαιστίνης της Σκωτίας (SPSC), ως απάντηση σε έκκληση από Παλαιστίνιους ποδοσφαιριστές να μποϊκοτάρουν τον αγώνα μεταξύ Σκωτίας και Ισραήλ που έλαβε χώρα το βράδυ της Παρασκευής.

Οι Παλαιστίνιοι ποδοσφαιριστές είχαν ζητήσει από τους οπαδούς να μην παρευρεθούν στο παιχνίδι, με τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Ποδοσφαιρικής Ένωσης να λέει: «Οι Παλαιστίνιοι αθλητές υφίστανται καταπίεση και τρομοκρατία, συμπεριλαμβανομένων πολλών από τους οποίους έχουν συλληφθεί ή δολοφονηθεί, ενώ πολλές από τις εγκαταστάσεις μας έχουν καταστραφεί και η ελεύθερη κυκλοφορία των παικτών περιορίζεται στην Παλαιστίνη και διεθνώς».

Η συγκέντρωση, που πραγματοποιήθηκε έξω από το γήπεδο, περιλάμβανε μέλη των Πράσινων Ταξιαρχιών, μια ομάδα υπέρ των Παλαιστινίων υποστηρικτών της διάσημης σκωτσέζικης ποδοσφαιρικής ομάδας Celtic.

Τα βίντεο που κοινοποιήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τo πλήθος να φωνάζει «Παλαιστίνη» ενώ κυματίζουν παλαιστινιακές σημαίες.


Πηγές: The New Arab

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα