ΑΘΗΝΑ
17:38
|
20.04.2024

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε βρεφονηπιοκόμος βρεφικού σταθμού στον Κορυδαλλό μετά τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid -19 σε όλο το προσωπικό που διενήργησε προληπτικά ο τοπικό […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Θετική στον κορονοϊό διαγνώστηκε βρεφονηπιοκόμος βρεφικού σταθμού στον Κορυδαλλό μετά τεστ ανίχνευσης της νόσου Covid -19 σε όλο το προσωπικό που διενήργησε προληπτικά ο τοπικό δήμος το διάστημα από 31 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου.

Όπως διευκρινίστηκε από τον δήμο Κορυδαλλού, η διενέργεια του τεστ έγινε πριν από την υποδοχή παιδιών στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι αυτή θα γίνει σε ένα ασφαλές περιβάλλον».

Η ανακοίνωση επισημαίνει επίσης ότι, μετά τον έλεγχο των δειγμάτων προέκυψε ότι μία βρεφονηπιοκόμος του 1ου Βρεφικού Σταθμού είναι θετική στον ιό, ενώ για το θετικό κρούσμα ενημερώθηκε άμεσα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας αλλά και ο γιατρός εργασίας του δήμου Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πρωτόκολλα ασφαλείας για τον κορονοϊό ο δήμος ξεκαθάρισε ότι το προσωπικό του 1ου Βρεφικού Σταθμού θα επιστρέψει στα καθήκοντά του μετά από 14 μέρες.

Ο σταθμός καθαρίστηκε και απολυμάνθηκε και θα λειτουργήσει εκ νέου υπό τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και το πρόγραμμα προσαρμογής που καταρτίζουν οι δασκάλες.

Υπενθυμίζεται ότι θετικός στον κορονοϊό διαγνώστηκε σήμερα κι ένας γονέας σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Μοσχάτο.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα