ΑΘΗΝΑ
11:47
|
14.05.2024

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων – ο στυγνός διώκτης των εμπόρων ναρκωτικών – έδωσε χάρη σε Αμερικανό πεζοναύτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι έως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων – ο στυγνός διώκτης των εμπόρων ναρκωτικών – έδωσε χάρη σε Αμερικανό πεζοναύτη, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε φυλάκιση έξι έως δέκα ετών για τη δολοφονία τρανς γυναίκας το 2014.

Σε ανάρτησή του στο Twitter ο υπουργός Εξωτερικών των Φιλιππίνων επιβεβαιώνει ότι ο πρόεδρος της χώρας Ροντρίγο Ντουτέρτε έδωσε χάρη στον Τζόζεφ Σκοτ Πέμπερτον για να “αποδοθεί δικαιοσύνη”. Η κίνηση του προέδρου των Φιλιππίνων έχει προκαλέσει αντιδράσεις με την τοπική οργάνωση για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων “Karapatan” να καταδικάζει και να χαρακτηρίζει την προεδρική χάρη ως μια “ξεδιάντροπη και απεχθή διαστρέβλωση της απονομής δικαιοσύνης που καταδεικνύει την υποταγή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών”.

Ο Αμερικανός πεζοναύτης έχει ομολογήσει ότι σκότωσε την 26χρονη Τζένιφερ Λοντ στην πόλη Ολονγκάμπο το 2014. Στο δικαστήριο είχε επικαλεστεί ότι βρισκόταν σε αυτοάμυνα.

Η συνήγορος του Αμερικανού δήλωσε ότι ο πελάτης της γνώριζε ότι θα του δοθεί χάρη από τον Ντουτέρτε πριν προλάβει η ίδια να τον ενημερώσει τηλεφωνικώς. “Έμαθα τα νέα. Είμαι πολύ χαρούμενος”, φέρεται να δήλωσε ο 25χρονος πεζοναύτης σύμφωνα με τη συνήγορό του. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Πέμπερτον είναι πρόθυμος να απολογηθεί και να ζητήσει συγγνώμη, έστω και με καθυστέρηση, από την οικογένεια του θύματος.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας του θύματος ο “Πέμπερτον γνώρισε την Λοντ  και μια άλλη διαφυλική γυναίκα σε ένα μπαρ στις 14 Οκτωβρίου του 2014. Μετά τις οδήγησε στο διαμέρισμα που έμενε. Όπως υποστήριξε ο ίδιος, η άλλη γυναίκα που αποκαλούσε τον εαυτό της Μπάρμπι του έκανε στοματικό έρωτα και στη συνέχεια αποχώρησε. Όταν έμεινε με την Λοντ και ενώ επιδίδονταν σε σεξουαλικές πράξεις, ο ίδιος είπε ότι αντιλήφθηκε το μόριο της και νευρίασε πολύ γιατί ένιωσε ότι τον βίαζε ένας άνδρας. Τότε έσπρωξε την Λοντ από το κρεβάτι και όταν αυτή σηκώθηκε άρχισε να την χτυπά στο πρόσωπο, ώσπου τελικά την έπνιξε”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα