ΑΘΗΝΑ
18:41
|
26.04.2024

Συνεχίζεται ο σάλος με την ατάκα του Τραμπ για τους “χαμένους και ηλίθιους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου” με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Συνεχίζεται ο σάλος με την ατάκα του Τραμπ για τους “χαμένους και ηλίθιους πεσόντες του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου” με τον πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών να βάζει στο στόχαστρό του τον πιο “πιστό” μιντιακό του σύμμαχο, το δίκτυο Fox News.

Ο Αμερικανός πρόεδρος ζήτησε την απόλυση της δημοσιογράφου Τζένιφερ Γκρίφιν, η οποία επιβεβαίωσε σε ανάρτησή της στο Twitter το ρεπορτάζ του περιοδικού “Ατλάντικ” (Atlantic). Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Atlantic ο Τραμπ στη διάρκεια επίσκεψης στη Γαλλία τον Νοέμβριο του 2018, είχε χαρακτηρίσει τους 1.541 Αμερικανούς στρατιώτες που σκοτώθηκαν στη μάχη του δάσους Μπελό “ηλίθιους” και είχε ακυρώσει προγραμματισμένη επίσκεψη στο αμερικανικό κοιμητήριο πεσόντων του πολέμου έξω από το Παρίσι.

«Η Τζένιφερ Γκρίφιν πρέπει να απολυθεί γι’ αυτό το ρεπορτάζ. Ούτε καν μας κάλεσε για μια αντίδραση. Το Fox Νews δεν είναι πια αυτό που ήταν», σχολίασε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η δημοσιογράφος του Fox News εκτιμά ότι οι εν λόγω χαρακτηρισμοί απηχούν τις πραγματικές απόψεις του Ντόναλντ Τραμπ για τον στρατό. Για να το αποδείξει επικαλέστηκε πηγές από δύο μη κατονομαζόμενους πρώην αξιωματούχους, σύμφωνα με τους οποίους ο Τραμπ είχε πει για τον πόλεμο του Βιετνάμ ότι “ήταν ένας ανόητος πόλεμος. Όποιος πήγε σε αυτόν είναι ηλίθιος”. “Μπορώ να σας πω πως οι πηγές μου είναι άμεμπτες. Δεν είναι ανώνυμες για εμένα και νομίζω πως ο πρόεδρος τις γνωρίζει», τόνισε η Τζένιφερ Γκρίφιν, μετά την επίθεση που δέχτηκε.

Ο Λευκός Οίκος ανησυχεί για τον αντίκτυπο του σκανδάλου στις τάξεις των στρατιωτικών συντηρητικών ψηφοφόρων του Ρεπουμπλικανού Κόμματος και από την περασμένη Παρασκευή επιδίδονται σε συνεχείς διαψευστικές δηλώσεις. Ακόμα και η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Μελάνια Τραμπ, παρενέβη με δήλωσή της στην υπόθεση χαρακτηρίζοντας “αναληθές” το ρεπορτάζ του περιοδικού. Ο ίδιος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών το χαρακτήρισε μια “πολιτικά υποκινούμενη φάρσα”.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα