ΑΘΗΝΑ
04:53
|
06.05.2024
Η Ιατροδικαστική ανάλυση που διαπίστωσε ότι οι ανήλικες σκοτώθηκαν από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ιατροδικαστική ανάλυση που πραγματοποιήθηκε αυτό το Σάββατο διαπίστωσε ότι οι ανήλικες που σκοτώθηκαν σε επιχείρηση από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Παραγουάης ήταν και οι δύο 11 ετών.

Οι εξετάσεις διεξήχθησαν μία ημέρα αφότου το Υπουργείο Εξωτερικών της Αργεντινής ζήτησε πληροφορίες από την κυβέρνηση της Παραγουάης σχετικά με τη δολοφονία κοριτσιών. Οι ανήλικες ήταν αμφότερες υπήκοοι Αργεντινής.

https://twitter.com/Will_j_costa/status/1302377679820386304

Την Παρασκευή, τα δύο κορίτσια της Αργεντινής σκοτώθηκαν σε επιχείρηση που διενήργησαν οι Ένοπλες Δυνάμεις της Παραγουάης εναντίον της επαναστατική ανταρτικής ομάδας του Λαϊκού Στρατού Παραγουάης (EPP).

Σύμφωνα με την Ένωση Δικηγόρων της Αργεντινής (GAAA), οι δύο ανήλικες πέθαναν λόγω τραυματισμών.

«Τα κορίτσια πήγαν στην Παραγουάη για να επισκεφθούν τους συγγενείς τους, που είναι μέλη του Λαϊκού Στρατού. Οι ανήλικοι ήταν πολίτες και δεν ήταν μέρος του σκληρού αγώνα που διεξήχθη στη χώρα », δήλωσε η GAAA.

Η κυβέρνηση της Παραγουάης δήλωσε ότι οι ανήλικοι ήταν οπλισμένοι και ότι ένας από αυτούς άνοιξε πυρ εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων, ενώ ο συντηρητικός πρόεδρος της χώρας, Μάριο Μπενίτεζ έκανε λόγο για «επιτυχία».

Πηγές: Telesur

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα