ΑΘΗΝΑ
04:21
|
27.04.2024
Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών συνέντευξή του στον ‘Φιλελεύθερο’ Κύπρου δηλώνει την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κύπρου…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

O Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έφτασε σήμερα στη Δαμασκό, όπου θα συναντηθεί με τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ και τον Σύρο ομόλογό του Ουάλιντ Μουάλεμ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο RIA.

Αυτή είναι η πρώτη επίσκεψη του Λαβρόφ στη Συρία από το 2012.

Χθες Κυριακή στη Δαμασκό έφτασε αντιπροσωπεία της Ρωσίας, με επικεφαλής τον αναπληρωτή πρόεδρο της κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ, όπως μετέδωσαν συριακά μέσα ενημέρωσης. Στις φωτογραφίες που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα φαίνεται και ο ειδικός απεσταλμένος της Ρωσίας για τη Μέση Ανατολή Μιχαήλ Μπογκντάνοφ.

Αργά το απόγευμα σήμερα (07/09) θα φθάσει στην Κύπρο ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψής του στη χώρα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 60 χρόνων από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας.

Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξή του στον ‘Φιλελεύθερο’ Κύπρου δήλωσε την ετοιμότητα της Ρωσίας να συμβάλει στη διαμόρφωση σχέσεων καλής γειτονίας μεταξύ Κυπριακής Δημοκρατίας και Τουρκίας.

Το πρωί της Τρίτης (08/09), ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη. Επίσης, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Δημήτρη Συλλούρη.

Στις 11:00, ο κ. Λαβρόφ θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη στο Υπουργείο Εξωτερικών και ακολούθως θα παρακαθίσουν σε διευρυμένες διαβουλεύσεις με τη συμμετοχή αντιπροσωπειών των Υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα