ΑΘΗΝΑ
12:42
|
20.04.2024

Ειδικός φρουρός και ο συνεργός συνελήφθησαν στο Ελληνικό κατηγορούμενοι για εκβιασμό και απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού από επιχειρηματία. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εσωτερικών […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω


Ειδικός φρουρός και ο συνεργός συνελήφθησαν στο Ελληνικό κατηγορούμενοι για εκβιασμό και απόσπαση μεγάλου χρηματικού ποσού από επιχειρηματία. Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. έπειτα από καταγγελία του θύματος.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αναφέρονται τα εξής: “Σε εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας για τη διερεύνηση της εμπλοκής Ειδικού Φρουρού και ιδιώτη σε υπόθεση εκβίασης και ληστείας σε βάρος ημεδαπού. Οι προαναφερόμενοι προσήχθησαν σήμερα το πρωί από περιοχή της Νοτιοανατολικής Αττικής και εξετάζονται. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση”.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΠΕ, ο ειδικός φρουρός μαζί με τον συνεργό του, βρέθηκαν, λίγο πριν από τις 11.00 σήμερα το πρωί, στο διαμέρισμα του επιχειρηματία στο Ελληνικό, ισχυριζόμενοι ότι πραγματοποιούν αστυνομικό έλεγχο. Στη συνέχεια του ζήτησαν 40.000 ευρώ για να μην του “φυτέψουν”, όπως είπαν, ναρκωτικά στο σπίτι του και κατηγορηθεί για κατοχή και διακίνηση.

Οι ίδιες πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι το θύμα υπέκυψε στον εκβιασμό και έδωσε το ποσό που του ζήτησαν.  Στη συνέχεια κλήθηκε η Άμεση Δράση και άνδρες της Ομάδας ΔΙΑΣ, οι οποίοι συνέλαβαν τον ειδικό φρουρό και τον βοηθό του, στη λεωφόρο Βουλιαγμένης. Εκτός από τους δύο δράστες συνελήφθη και ο καταγγέλλων επιχειρηματίας διότι την ώρα που έφτασε στο διαμέρισμά του η Αστυνομία προσπάθησε να πετάξει μια σακούλα με κάνναβη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα