ΑΘΗΝΑ
22:57
|
25.04.2024
Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η διαδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Εισαγγελική παρέμβαση προκάλεσε η διαδήλωση που διοργανώθηκε ύστερα από διαδικτυακό κάλεσμα, χθες το απόγευμα, στη Θεσσαλονίκη για τη μη χρήση μάσκας στα σχολεία.

Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Στέφανος Ζαρκαντζιάς, έδωσε εντολή στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης να παραγγείλει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Η έρευνα, την οποία καλείται να φέρει εις πέρας η Υποδιεύθυνση Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. στρέφεται κατά των διοργανωτών της κινητοποίησης. Ανάμεσα στα αδικήματα που θα ερευνηθούν είναι αυτό της διέγερσης σε διάπραξη εγκλημάτων.

Σημειώνεται ότι με σύνθημα «κάτω τα χέρια από τα παιδιά μας» γονείς και άλλοι πολίτες συγκεντρώθηκαν χθες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας (Αθήνα, Λαμία, Θεσσαλονίκη) διαμαρτυρόμενοι για τη χρήση μάσκας στα σχολεία στο πλαίσιο των μέτρων που έλαβε η κυβέρνηση για την μη εξάπλωση του κορονοϊού.

Στη Θεσσαλονίκη, οι γονείς και οι πολίτες, που εναντιώνονται στην υποχρεωτική χρήση μάσκας εντός των σχολείων, συγκεντρώθηκαν στις 6:30 το απόγευμα στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

Οι συγκεντρωμένοι, στη συνέχεια μέσω της οδού Παύλου Μελά, κατευθύνθηκαν στη λεωφόρο Τσιμισκή και επέστρεψαν στην παραλία μέσω της λεωφόρου Νίκης.

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης και της πορείας φώναξαν συνθήματα κατά του πρωθυπουργού και της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, τονίζοντας πως δεν προτίθενται να στείλουν τα παιδιά τους με μάσκα στο σχολείο και προειδοποιώντας πως θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα