ΑΘΗΝΑ
12:50
|
13.05.2024
Βίντεο δείχνει τους αστυνομικούς να σπρώχνουν στο έδαφος και να ακινητοποιούν την ανήλικη μαθήτρια.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ δέχεται σφοδρές επικρίσεις μετά την κυκλοφορία βίντεο που παρουσιάζει τη βίαιη σύλληψη μιας 12χρονης μαθήτρια κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας στο κέντρο της πόλης.

Η μητέρα της μαθήτριας, μάλιστα, υποστηρίζει ότι η κόρη της δεν συμμετείχε καν στην πορεία, απλώς βρέθηκε περικυκλωμένη από διαδηλωτές και αστυνομικούς την ώρα που ψώνιζε γραφική ύλη.

Στο βίντεο βλέπουμε τους αστυνομικούς να πλησιάζουν τη 12χρονη, η οποία δείχνει τρομαγμένη και προσπαθεί να απομακρυνθεί από το σημείο. Ένας από τους αστυνομικούς την προλαβαίνει και τη ρίχνει στο έδαφος, ενώ αρκετοί ακόμα συνάδελφοι μαζεύονται γύρω τους και τον “βοηθούν” να κρατήσει το κορίτσι ακινητοποιημένο.

Η μητέρα του κοριτσιού δήλωσε στην Apple Daily ότι θα κινηθεί νομικά μετά το βίαιο περιστατικό και υποστήριξε ότι τόσο η κόρη της όσο και ο 20χρονος γιος της βρίσκονταν στο σημείο για να πραγματοποιήσουν κάποιες αγορές και όχι για να συμμετάσχουν στην ογκωδέστερη πορεία διαμαρτυρίας που διοργανώθηκε στο Χονγκ Κονγκ μετά την 1η Ιουλίου, τη μέρα που τέθηκε σε πλήρη εφαρμογή ο κινεζικός Νόμος για την Εθνική Ασφάλεια.

Και τα δύο παιδιά τιμωρήθηκαν με πρόστιμο, με βάση τις διατάξεις του νόμου κατά των συγκεντρώσεων που έχει επιβληθεί στο Χονγκ Κονγκ ως έκτακτο μέτρο για τον περιορισμό της διάδοσης του κορονοϊού.

Η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ, σε επίσημη ανακοίνωσή της λίγες ώρες μετά το περιστατικό, επιβεβαίωσε τη σύλληψη ενός 12χρονου κοριτσιού το οποίο “έτρεχε με ύποπτο τρόπο”, υπογραμμίζοντας ότι οι αστυνομικοί άσκησαν τη “λιγότερη δυνατή πίεση” προκειμένου να την ακινητοποιήσουν.

Η Κίνα κατηγόρησε τους διαδηλωτές ότι “επιδιώκουν τη δημιουργία πολεμικού κλίματος” και ότι “περιφρονούν απροκάλυπτα τις διατάξεις που επιβλήθηκαν για την προστασία της δημόσιας υγείας και της ζωής των πολιτών”.

Σχεδόν 300 συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν στη μεγάλη διαμαρτυρία της Κυριακής (06/09), οι περισσότερες για παράνομες συναθροίσεις.

Με πληροφορίες από TheGuardian.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα