ΑΘΗΝΑ
07:41
|
20.04.2024

Δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία μετέτρεψε τις θανατικές ποινές σε βάρος πέντε καταδικασθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καμάλ Κασόγκι το 2018, σε ποινές κάθειρξης έως […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Δικαστήριο στη Σαουδική Αραβία μετέτρεψε τις θανατικές ποινές σε βάρος πέντε καταδικασθέντων για τη δολοφονία του δημοσιογράφου Καμάλ Κασόγκι το 2018, σε ποινές κάθειρξης έως και 20 έτη. Κρατικά μέσα ενημέρωσης στο βασίλειο των Σαούντ αναφέρουν ότι η ετυμηγορία είναι οριστική και πρέπει να εκτελεστεί άμεσα. Σε τρία ακόμα άτομα επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης από επτά έως δέκα έτη.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία η εσχάτη των ποινών μετατράπηκε σε ποινή κάθειρξης καθώς η οικογένεια του θύματος έχει συγχωρήσει τους δολοφόνους του Καμάλ Κασόγκι. Σύμφωνα με τον ισλαμικό θάνατο εάν υπάρχει συγχώρεση από την οικογένεια θύματος δολοφονίας, τότε είναι δυνατό να ακυρωθεί η θανατική ποινή.

Ο δημοσιογράφος, ήταν σφοδρός επικριτής του βασιλείου και αρθρογράφος της “Ουάσινγκτον Ποστ” (Washington Post). Ο Τζαμάλ Κασόγκι δολοφονήθηκε τον Οκτώβριο του 2018, σε ενέδρα που του στήθηκε εντός του προξενείου της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. Η δολοφονία του είχε προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις. Σαουδάραβες αξιωματούχοι υποστηρίζουν ότι επρόκειτο για «αδίστακτη επιχείρηση», στην οποία όπως δεν είχε καμία ανάμειξη το βασίλειο των Σαούντ. Ισχυρισμός που έχει αμφισβητηθεί από υπηρεσίες πληροφοριών και από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα