ΑΘΗΝΑ
13:14
|
20.04.2024
Οι πρώτες δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη παραδοθεί για δημόσια χρήση.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η πρώτη παρτίδα του εμβολίου Sputnik V πέρασε με επιτυχία τους ελέγχους των υγειονομικών υπηρεσιών και όπως ανακοινωσε το υπουργείο Υγείας της Ρωσίας, οι πρώτες δόσεις του εμβολίου έχουν ήδη παραδοθεί για δημόσια χρήση.

Το εμβόλιο που αναπτύχθηκε και παρασκευάστηκε στο Ερευνητικό Ινστιτούτο Γκαμαλέι της Μόσχας “πέρασε με επιτυχία τους απαραίτητους ποιοτικούς ελέγχους κι έχει πλέον τεθεί σε κυκλοφορία”, αναφέρει η σύντομη ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, στην οποία σημειώνεται ότι πολύ σύντομα νέες παρτίδες του εμβολίου θα διανεμηθούν στη ρωσική επικράτεια.

Η ανακοίνωση για την κυκλοφορία του Sputnik V αποτελεί ορόσημο στον αγώνα της ανθρωπότητας κατά του κορονοϊού Sars-Cov-2 και της νόσου Covid-19. Το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι το πρώτο που αξιολογήθηκε θετικά μετά απο δύο φάσεις κλινικών δοκιμών και το πρώτο που αποδεδειγμένα παρήγαγε αντισώματα. Σήμερα, το ρωσικό εμβόλιο γίνεται και το πρώτο που παραδίδεται για δημόσια χρήση.

Ο δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, εξέφρασε την ελπίδα πως η πλειοψηφία των πολιτών της ρωσικής πρωτεύουσας θα εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού μέσα σε στους επόμενους μήνες. Ο μαζικός εμβολιασμός των κατοίκων της πρωτεύουσας αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2020 ή στις αρχές του 2021.

Με πληροφορίες από RT.com.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα