ΑΘΗΝΑ
02:12
|
10.05.2024
Ο Υπουργός Εξωτερικών Μπρούνο Ροντρίγκεζ, κατήγγειλε τη σιωπή των διεθνών media για τους γιατρούς της Κούβας.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κούβας, Μπρούνο Ροντρίγκεζ, κατήγγειλε σήμερα τη σιωπή των διεθνών μέσων ενημέρωσης σχετικά με τη συμβολή των επιστημόνων της χώρας του στον αγώνα κατά του Covid-19.

Στο λογαριασμό του στο Twitter, ο καγκελάριος τόνισε ότι, ακόμη και όταν οι επιστήμονες του νησιού «μοιράζονται την πρόοδό τους με τον κόσμο, δείχνουν πρωτόκολλα κατά της πανδημίας και τα αποτελέσματα του δικού τους υποψηφίου εμβόλιου», ελάχιστη κάλυψη των μέσων ενημέρωσης αντικατοπτρίζει αυτά τα επιτεύγματα, είπε στην Prensa Latina.

Το μεγαλύτερο νησί από τις Αντίλλες, σε αυτήν την περίοδο αντιπαράθεσης με την πανδημία, δημιούργησε έναν πνευμονικό αναπνευστήρα, ενσωμάτωσε φάρμακα όπως το Jusvinza (CIGB 258) και το Itolizumab σε θεραπευτικά πρωτόκολλα για ασθενείς με Covid-19, με καλά αποτελέσματα, και επίσης κάνει κλινικές δοκιμές για ένα υποψήφιο εμβόλιο, με το όνομα Sovereign 01.

Πρόσφατα, διευθυντές του Finlay Vaccine Institute, του κέντρου ανάπτυξης του Soberana 01, παρουσίασαν την πρόοδο αυτής της πρότασης στον Παγκόσμιο και Παναμερικανικό Οργανισμό Υγείας (WHO / PAHO).

Οι κουβανοί ειδικοί έχουν επίσης μοιραστεί τις γνώσεις και τα αποτελέσματά τους, μέσω τηλεδιάσκεψης, με υγειονομικό προσωπικό από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική, την Αφρική και την Ωκεανία.

Την προηγούμενη μέρα, ο Πρόεδρος Miguel Díaz-Canel πραγματοποίησε συνάντηση με εμπειρογνώμονες και επιστήμονες που συμμετέχουν στην αντιμετώπιση της πανδημίας, την οποία χαρακτήρισε ως χρήσιμη και απαραίτητη για τη λήψη αποφάσεων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της κουβανικής Προεδρίας, αυτή είναι η 23η ανταλλαγή του προέδρου με τους ειδικούς, στην οποία έχουν αξιολογηθεί τα πρωτόκολλα θεραπείας, η δημιουργία του δικού τους διαγνωστικού εξοπλισμού και υλικών, καθώς και οι προγνώσεις στην εξέλιξη της νόσου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

12 τραγούδια για την Παλαιστίνη

Το μήνυμα για τερματισμό του πολέμου στη Γάζα και λευτεριά στην Παλαιστίνη προσπαθούν να περάσουν μέσα από τη μουσική 12 γνωστοί καλλιτέχνες.
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα