ΑΘΗΝΑ
10:37
|
20.09.2024
Ομάδα Κύπριων αξιωματουχων μετέβη στον Λίβανο για να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Κύπρος έστειλε μια ομάδα αξιωματούχων στο Λίβανο για να βοηθήσει τις τοπικές αρχές να προσπαθήσουν να σταματήσουν τις βάρκες που μεταφέρουν μετανάστες από το να προσπαθήσουν να φτάσουν στο νησιωτικό κράτος δια θαλάσσης, ανέφερε το ειδησεογραφικό πρακτορείο AFP.

Η Κύπρος έστειλε μια ποικιλία επαγγελματιών, όπως ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Νίκος Νουρής στο AFP, «για να αντιμετωπίσει με τον καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο αυτό το φαινόμενο».

Ο υπουργός Εσωτερικών πρόσθεσε ότι η Κύπρος «δεν είναι πλέον σε θέση να δέχεται επιπλέον αριθμούς οικονομικών μεταναστών απλώς και μόνο επειδή τα κέντρα υποδοχής, όπου κρατούνται οι αφίξεις εν αναμονή αίτησης ασύλου, είναι γεμάτα.»

Η κίνηση πραγματοποιήθηκε αφότου πέντε πλοία που μετέφεραν συνολικά 150 άτομα από το Λίβανο και τη Συρία έφτασαν στην Κύπρο τις τελευταίες ημέρες, προκαλώντας ανησυχίες για ένα νέο κύμα μετανάστευσης, ειδικά μετά την καταστροφική έκρηξη που συγκλόνισε τη Βυρητό, αφήνοντας εκατοντάδες νεκρούς και δεκάδες χιλιάδες άνεργους και άστεγους.

Το ευρωπαϊκό νησιωτικό κράτος διαμαρτύρεται εδώ και πολύ καιρό για τη θέση του στην πρώτη γραμμή της μεταναστευτικής κρίσης στη Μεσόγειο και προσπάθησε να μειώσει την διέλευση των μεταναστών μέσω της επικράτειάς του.

Μόνο την περασμένη εβδομάδα, το κυπριακό κοινοβούλιο ενέκρινε σχέδια μείωσης της περιόδου που οι μετανάστες έχουν στη διάθεσή τους για να υποβάλουν ένσταση για απορριφθείσες αιτήσεις ασύλου από 75 σε 14 ημέρες. Ο υπουργός Εσωτερικών Νουρής επαίνεσε την κίνηση.

Πηγές: Middle East Monitor

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα