ΑΘΗΝΑ
09:51
|
16.04.2024

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο και έναν θάνατο. “Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ανακοίνωσε 169 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα το τελευταίο 24ωρο και έναν θάνατο. “Σήμερα ανακοινώνουμε 169 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 11.832, εκ των οποίων το 55.8% είναι άνδρες”.

Στην ανακοίνωση του ΕΟΔΥ επισημαίνεται ότι 2.274 (19.2%) κρούσματα θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 5.204 (44.0%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Στο μεταξύ 42 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένα. Η διάμεση ηλικία τους είναι 69 ετών. Δέκα (23.8%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 88.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. Συνολικά 164 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

“Τέλος, έχουμε έναν ακόμα καταγεγραμμένο θάνατο και 290 θανάτους συνολικά στη χώρα. 107 (36.9%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 78 έτη και το 96.2% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω”, καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ.

Ανησυχία στα Γιαννιτσά

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές μετά την επιβεβαίωση διψήφιου αριθμού θετικών κρουσμάτων κορονοϊού σε εργαζόμενους κονσερβοποιίας στα Γιαννιτσά.

Μετά την επιβεβαίωση των πρώτων κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας και τη σύνδεση τους με τη συγκεκριμένη μονάδα ξεκίνησε ιχνηλάτηση των επαφών των φορέων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ορίζει ο ΕΟΔΥ και εντατικοί έλεγχοι στο προσωπικό που εργάζεται στο εργοστάσιο, καθώς οι περισσότεροι είναι εποχικοί και μετακινούνται μαζικά με λεωφορεία στους νομούς Κιλκίς, Ημαθίας, Πιερίας και Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο των ελέγχων βρίσκονται η Γουμένισσα, τα Γιαννιτσά και η Κατερίνη.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα