ΑΘΗΝΑ
04:33
|
19.05.2024

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αναμένεται να συζητηθούν στο αυριανό Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο με το ερευνητικό σκάφος Oruc Reis αναμένεται να συζητηθούν στο αυριανό Βορειοατλαντικό Συμβούλιο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές που επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η πολιτική συζήτηση, όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, προηγείται των όποιων παραμέτρων της όποιας συζήτησης σε τεχνικό επίπεδο. Επίσης, αναφέρουν ότι ως προς το έγγραφο με τις προτάσεις της Γραμματείας του ΝΑΤΟ, στο οποίο αναμένονται παρατηρήσεις, η ελληνική πλευρά θα υποβάλει τα σχόλιά της όταν είναι έτοιμα.

Για την ελληνική πλευρά θεωρείται αναγκαία συνθήκη για την αποκλιμάκωση της έντασης τόσο σε πολιτικό όσο και σε στρατιωτικό επίπεδο παραμένει η αποχώρηση του ερευνητικού σκάφους Oruc Reis, η παρουσία του οποίου προκάλεσε την ένταση και τη συγκέντρωση μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή.

Στην αυριανή συζήτηση, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η Ελλάδα θα θέσει την “προκλητική και επιθετική συμπεριφορά της Τουρκίας εναντίον μιας άλλης συμμάχου χώρας στο ΝΑΤΟ”.

Νωρίτερα, σήμερα, πηγές του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας ανέφεραν ότι αναβλήθηκε για τις 10 Σεπτεμβρίου η συνάντηση των τουρκικών και ελληνικών στρατιωτικών αντιπροσωπειών, η οποία φέρεται πως θα πραγματοποιούνταν σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ.  Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η απόφαση ελήφθη από τη διοίκηση της στρατιωτικής επιτροπής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα