ΑΘΗΝΑ
19:15
|
26.04.2024
Η Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα (ECOWAS) απηύθυνε τελεσίγραφο στη στρατιωτική χούντα που ανέλαβε την εξουσία στο Μάλι.
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Η Δυτικοαφρικανική Οικονομική Κοινότητα (ECOWAS)  απηύθυνε τελεσίγραφο στη στρατιωτική χούντα που ανέλαβε την εξουσία στο Μάλι. Στη συνάντηση στο Νιαμέι του Νίγηρα, οι ηγέτες της Δυτικής Αφρικής είναι αποφασισμένοι να κάνουν τη στρατιωτική χούντα Μαλί να σεβαστεί ένα χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό ενός μεταβατικού προέδρου και πρωθυπουργού με πολιτικά χαρακτηριστικά.

https://twitter.com/proudly_senegal/status/1303065840745697280

«Όσον αφορά την κατάσταση στο Μαλί, η διάσκεψη επιβεβαιώνει την αποφασιστικότητά της να εξασφαλίσει την ταχεία επιστροφή στη συνταγματική τάξη σε αυτήν τη χώρα, με μια πολιτική μετάβαση με επικεφαλής έναν πολιτικό πρόεδρο και πρωθυπουργό για μια περίοδο 12 μηνών», τόνισε ο Ζαν Κλόντ Μπρου, πρόεδρος της επιτροπής ECOWAS.

«Ο μεταβατικός Πρόεδρος και Πρωθυπουργός πρέπει να διοριστεί το αργότερο στις 15 Σεπτεμβρίου 2020», συμπλήρωσε. Η ECOWAS ανήσυχη για την αντιδημοκρατική εκτροπή και σε μια προσπάθεια να διατηρήσει έναν ισχυρό μοχλό πίεσης προς την στρατιωτική χούντα του Μαλί δεν αναίρεσε τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν εναντίον του Μάλι μετά το πραξικόπημα. : κλείσιμο συνόρων και εμπάργκο σε χρηματοοικονομικές και εμπορικές ανταλλαγές.

Πηγές: Africanews

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα