ΑΘΗΝΑ
01:37
|
30.09.2022

Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορονοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2021 πρέπει να διεξαχθούν «με οποιοδήποτε κόστος» το 2021. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ανεξάρτητα από τις προκλήσεις που θέτει η πανδημία του κορονοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο το 2021 πρέπει να διεξαχθούν «με οποιοδήποτε κόστος» το 2021. Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου η υπουργός Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας, Σέικο Χασιμότο.
 
Η ιαπωνική κυβέρνηση και η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή, έλαβαν την άνευ προηγουμένου απόφαση, τον περασμένο Μάρτιο, να αναβάλουν τους Αγώνες, που αρχικά είχαν προγραμματιστεί να αρχίσουν τον Ιούλιο, για το 2021 λόγω του κορονοϊού. “Όλοι όσοι ασχολούνται με τους Αγώνες, εργάζονται μαζί για να προετοιμαστούν. Και οι αθλητές καταβάλλουν σημαντικές προσπάθειες για το επόμενο έτος”, δήλωσε η Χασίμοτο σε συνέντευξη Τύπου. “Νομίζω ότι πρέπει να διοργανώσουμε τους Αγώνες με οποιοδήποτε κόστος. Θέλω να επικεντρώσω όλες τις προσπάθειές μας σε μέτρα κατά του κορονοϊού”, πρόσθεσε.

Αξιωματούχοι από την ιαπωνική κυβέρνηση, την τοπική κυβέρνηση του Τόκιο και την οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων, συναντήθηκαν για πρώτη φορά την περασμένη εβδομάδα, προκειμένου να αναπτύξουν μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στους Αγώνες.
 
Σε συνέντευξή του στο Reuters τον Ιούλιο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Τokyo 2020, Τοσίρο Μούτο, δήλωσε ότι οι διοργανωτές ετοιμάζονται να φιλοξενήσουν τους Αγώνες το επόμενο έτος, ακόμη κι εάν η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει υποχωρήσει σημαντικά. Οι διοργανωτές εξετάζουν πάνω από 200 προτάσεις για τον καλύτερο τρόπο αντιμετώπισης του κορονοϊού, συμπεριλαμβανομένης της χαλάρωσης των ταξιδιωτικών περιορισμών για αλλοδαπούς αθλητές, μέτρα στο Ολυμπιακό Χωριό και επίσης την διαχείριση των φιλάθλων.


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα