ΑΘΗΝΑ
02:44
|
27.04.2024

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την εξουσία, παρά το κύμα διαμαρτυριών στη χώρα του, ωστόσο, άφησε ανοικτό […]

MINSK, BELARUS - AUGUST 19, 2020: Belarus' President Alexander Lukashenko holds a meeting with members of the Security Council of Belarus. Andrei Stasevich/BELTA/TASS Áåëîðóññèÿ. Ìèíñê. Ïðåçèäåíò Áåëîðóññèè Àëåêñàíäð Ëóêàøåíêî íà çàñåäàíèè Ñîâåòà áåçîïàñíîñòè ðåñïóáëèêè. Àíäðåé Ñòàñåâè÷/ÁåëÒÀ/ÒÀÑÑ
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ο ηγέτης της Λευκορωσίας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, δήλωσε ότι δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την εξουσία, παρά το κύμα διαμαρτυριών στη χώρα του, ωστόσο, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο διενέργειας πρόωρων προεδρικών εκλογών.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Ρομάν Μπαμπαγιάν, διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού “Moscow Talks” ο Λουκασένο υποστήριξε ότι, αν εγκαταλείψει την εξουσία, θα δεχθούν επίθεση οι υποστηρικτές του.

Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA ο ηγέτης της Λευκορωσίας υποστήριξε ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να διεξαχθούν έπειτα από μια αναθεώρηση του Συντάγματος.

Υπενθυμίζεται ότι ο Αλεξάντερ Λουκασένκο βρίσκεται στην ηγεσία της χώρας του από το 1994 και επανεξελέγη στην προεδρία μετά τις εκλογές της 9ης Αυγούστου. Το εν λόγω εκλογικό αποτέλεσμα αμφισβητείται από τους αντιπάλους του που καταγγέλλουν εκτεταμένη νοθεία στην εκλογική διαδικασία.

Ο Λουκασένκο σημείωσε επίσης ότι μπορεί να παρέμεινε στην εξουσία για λίγο παραπάνω, αλλά είναι το μόνο πρόσωπο που μπορεί να προστατεύσει τη χώρα προς το παρόν, όπως μετέδωσαν παράλληλα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξη που παραχώρησε σε ορισμένα ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Ναι, μπορεί να έμεινα λίγο παραπάνω», δήλωσε, σύμφωνα με το TASS.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα