ΑΘΗΝΑ
01:51
|
25.04.2024

Διασωστικές ομάδες στην Καλιφόρνια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από αέρος δεκάδες πεζοπόρους, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε ορεινό καταφύγιο παραδομένο στις φλόγες για δύο ολόκληρα 24ωρα. […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Διασωστικές ομάδες στην Καλιφόρνια κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από αέρος δεκάδες πεζοπόρους, οι οποίοι είχαν παγιδευτεί σε ορεινό καταφύγιο παραδομένο στις φλόγες για δύο ολόκληρα 24ωρα. Οι πυρκαγιές συνεχίζουν να καίνε μεγάλες εκτάσεις της πολιτείας της Καλιφόρνιας, μετατρέποντας σε στάχτη μία πελώρια έκταση δύο εκατομμυρίων στρεμμάτων.

Η προσπάθεια που ξεκίνησε χθες Δευτέρα για τη διάσωση των τουλάχιστον 50 πεζοπόρων από το καταφύγιο στην οροσειρά της Σιέρας Νεβάδας κατέστη αδύνατη και εγκαταλείφθηκε εξαιτίας του πυκνού καπνού από το τεράστιο πύρινο μέτωπο στο Κρικ Φάιρ. Ωστόσο, σήμερα Τρίτη, ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού κατάφεραν να προσγειωθούν στην περιοχή και ήδη έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση αεροδιακομιδής των παγιδευμένων πεζοπόρων σε ασφαλές μέρος.

Είναι η πρώτη φορά από το 1987 που καίγεται τόσο μεγάλη έκταση στην Καλιφόρνια, με τις εκτάσεις που καίγονται να ξεπερνούν σε μέγεθος την πολιτεία του Ντέλαγουερ. Η κομητεία της Λος Άντζελες κατέγραψε το Σάββατο τη θερμοκρασία ρεκόρ των 49,4 βαθμών Κελσίου. Αν και ο καύσωνας έχει σχετικά υποχωρήσει, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή προβληματίζουν τις Αρχές που φοβούνται νέα αναζωπύρωση των πύρινων εστιών.

Στη μάχη με τις φλόγες έχουν επιστρατευθεί περισσότεροι από 14.000 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν να θέσουν σε έλεγχου 25 μεγάλες πυρκαγιές που καίνε εκτάσεις της Καλιφόρνιας και έχουν αναγκάσει πολλούς κατοίκους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Ειδικότερα, σε όλη τη νότια Καλιφόρνια, οι κάτοικοι κλήθηκαν να εκκενώσουν την περιοχή και να μεταφερθούν σε ειδικά καταφύγια. Ακόμη, πέντε κομητείες της πολιτείας τέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με απόφαση του κυβερνήτη Γκάβιν Νιούσομ.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα