ΑΘΗΝΑ
21:18
|
19.04.2024

Ένα αγόρι, 13 ετών, από το Γκλέντεϊλ της Γιούτα δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων όταν η μητέρα του κάλεσε την Άμεση Δράση για να […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Ένα αγόρι, 13 ετών, από το Γκλέντεϊλ της Γιούτα δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών δυνάμεων όταν η μητέρα του κάλεσε την Άμεση Δράση για να βοηθήσει το παιδί της που είχε μόλις υποστεί σοβαρή κρίση άγχους.

Ο Λίντεν Κάμερον είναι σήμερα πολυτραυματίας και  νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, όπως αναφέρει η μητέρα του νεαρού έφηβου στο BBC. Ο 13χρονος φέρει τραύματα στον ώμο, τους αστραγάλους, τα έντερα και την ουροδόχο κύστη. Η μητέρα Γκόλντα Μπάρτον εξήγησε ότι κάλεσε την αστυνομία πιστεύοντας ότι “θα ασκήσει την ελάχιστη δυνατή βία”.

“Τους είπα, δεν είναι οπλισμένος, απλώς τρελαίνεται και αρχίζει να φωνάζει, είναι παιδί, χρειάζεται προσοχή», δήλωσε η μητέρα στο τοπικό τηλεοπτικό κανάλι KUTV. Ωστόσο, όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στο σπίτι, ο έφηβος αντέδρασε τρέχοντας κι ένας αστυνομικός τον πυροβόλησε κατ’ επανάληψη.


Ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Σολτ Λέικ Σίτι, Κιθ Χόροκς, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το περιστατικό διερευνάται. Η αρχική εκδοχή των αστυνομικών ήταν ότι θεωρούσαν πως ο Λίντεν Κάμερον είχε “απειλήσει ανθρώπους με ένα όπλo”. Όμως, σύμφωνα με τον Χόροκς, μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ούτε ίχνος όπλου στο σημείο του συμβάντος.

“Είναι ένα μικρό παιδί. Γιατί δεν του βάλατε απλώς μια τρικλοποδιά;», διερωτήθηκε η Μπάρτον με δάκρυα στα μάτια στο KUTV την Κυριακή. “Είναι μωρό. Έχει ψυχολογικά προβλήματα”, συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με στοιχεία που συλλέγει και τακτικά επικαιροποιεί η “Ουάσινγκτον Ποστ” (Washington Post) τουλάχιστον 1.254 άνθρωποι με προβλήματα ψυχικής υγείας έχουν δεχθεί πυρά από αστυνομικές δυνάμεις στις Ηνωμένες Πολιτείες από το 2015. Αριθμός που αντιπροσωπεύει το 22% των περιστατικών αστυνομικής βίας σε όλη τη χώρα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν και ο θάνατος του 29χρονου μαύρου Αμερικανού πολίτη Ντάνιελ Προυντ στο Ρότσεστερ στην πολιτεία της Νέας Υόρκης. Ο 29χρονος πέθανε από ασφυξία όταν αστυνομικός κάλυψε το κεφάλι του με κουκούλα κατά τη διάρκεια επεισοδίου ψυχικής υγείας.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα