ΑΘΗΝΑ
15:29
|
24.04.2024

Προληπτικό μήνυμα από την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης 112 και εντολή εκκένωσης εστάλη στους κατοίκους των οικισμών “Άγιος Παντελεήμονας” και “Άρης Σαρωνίδας” στην περιοχή Φέριζα στην […]

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Προληπτικό μήνυμα από την υπηρεσία εκτάκτου ανάγκης 112 και εντολή εκκένωσης εστάλη στους κατοίκους των οικισμών “Άγιος Παντελεήμονας” και “Άρης Σαρωνίδας” στην περιοχή Φέριζα στην Κερατέα. Οι κάτοικοι καλούνται να μετακινηθούν προς την παραλία Παλαιάς Φώκαιας. 

Στην περιοχή εξακολουθούν να πνέουν ισχυροί άνεμοι και στο σημείο του πύρινου μετώπου επιχειρούν 28 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, δέκα οχήματα ενώ συνδράμουν στις επιχειρήσεις κατάσβεσης  δύο αεροσκάφη και τρία ελικόπτερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, κοντά στο σημείο της πυρκαγιάς υπάρχουν διάσπαρτα σπίτια . Ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου δήλωσε στο κανάλι του MEGA ότι έχουν καεί δύο ή τρία σπίτια και ζήτησε από τον κόσμο να φύγει προς Ανάβυσσο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Βασίλης Βαθρακογιάννης, τόνισε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι έως τώρα δεν υπάρχει καμία αναφορά για καμένα σπίτια στον οικισμό Φέριζα.

https://www.facebook.com/924055637648706/videos/2243814905764511

“Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη, καθώς ο αέρας είναι ισχυρός και δεν επιτρέπει τον έλεγχο της πυρκαγιάς από τις δυνάμεις που επιχειρούν. Το μέτωπο είναι τεράστιο και φυσάνε πολύ δυνατοί άνεμοι. Αυτή τη στιγμή η φωτιά κινείται προς την περιοχή της Αναβύσσου και της Φωκαίας. Εκκενώθηκε η Φέριζα και θα γίνουν κι άλλες εκκενώσεις σε οικισμούς», τόνισε ο δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και στη συνέχεια πρόσθεσε:  “Ο κόσμος να βοηθήσει την κατάσταση και όπου ζητηθεί η απομάκρυνσή του, να υπακούσει και να μην αντιδρά. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και γίνεται επικίνδυνη λόγω της σφοδρότητας των ανέμων και ο κόσμος πρέπει να βοηθήσει σε αυτό που ζητούν οι αρμόδιες Αρχές”. 

Στην Ανάβυσσο η φωτιά

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε προ ολίγου ότι η φωτιά έφτασε στα πρώτα σπίτια στην Ανάβυσσο. Η αστυνομία καλεί τους κατοίκους να εκκενώσουν τις κατοικίες τους, ενώ στην περιοχή χτυπούν καμπάνες για να προειδοποιήσουν τον κόσμο για τον κίνδυνο.  

Διακοπή κυκλοφορίας στη Λ. Αθηνών – Σουνίου

Διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λ. Aθηνών-Σουνίου, από το ύψος της  Λ. Kαλυβίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Αθήνα προς Σούνιο, ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τετάρτης η ΕΛΑΣ, λόγω της εν εξελίξει πυρκαγιάς στα Καλύβια.

Φωτιά και στη Νέα Μάκρη

Σε εξέλιξη βρίσκεται και μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση στη Νέα Μάκρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από όχημα που τυλίχθηκε στις φλόγες στο δρόμο ενώ λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων η φωτιά κατευθύνεται προς την Πεντέλη.

Στο σημείο επιχειρούν για την κατάσβεση 31 πυροσβέστες με 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 8 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα της πυροσβεστικής ενώ υπάρχει και συνδρομή από εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες του δήμου.

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα