ΑΘΗΝΑ
09:15
|
25.04.2024
Το MAP, επικαλούμενο κοινή δήλωση στο τέλος των συναντήσεων, δήλωσε ότι τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν για την εξάλειψη της διαφθοράς και της κατάχρησης των…
Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω

Οι συνομιλίες με μεσολάβηση του Μαρόκου μεταξύ των δύο αντίπαλων διοικήσεων της Λιβύης οδήγησαν σε συμφωνία για την ανάγκη συμβιβασμού, ανέφερε την Τρίτη το πρακτορείο ειδήσεων MAP του Μαρόκου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ραμπάτ, το οποίο είχε φιλοξενήσει ειρηνευτικές συνομιλίες και το 2015 που οδήγησαν στη δημιουργία μιας αναγνωρισμένης από τον ΟΗΕ κυβέρνησης για τη Λιβύη.

Οι συνομιλίες πραγματοποιήθηκαν αφού οι δύο πλευρές ανακοίνωσαν κατάπαυση του πυρός τον περασμένο μήνα. Οι συνομιλίες που ξεκίνησαν την Κυριακή συγκέντρωσαν πέντε μέλη της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) με έδρα την Τρίπολη και πέντε από το κοινοβούλιο που εδρεύει στην ανατολική πόλη του Τομπρούκ και στηρίζεται στρατιωτικά στις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ.

Το MAP, επικαλούμενο κοινή δήλωση στο τέλος των συναντήσεων, δήλωσε ότι τα μέρη συμφώνησαν να εργαστούν για την εξάλειψη της διαφθοράς και της κατάχρησης των δημόσιων πόρων στη χώρα.

Η στελέχωση της κεντρικής τράπεζας της Λιβύης, της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και των ενόπλων δυνάμεων αποτέλεσαν τα κύρια σημεία διαφωνίας, σύμφωνα με τα μέσα της Λιβύης.

Πηγές: The New Arab

Το μοιράζομαι:
Το εκτυπώνω
Γραφτείτε συνδρομητές
Ενισχύστε την προσπάθεια του Κοσμοδρομίου με μια συνδρομή από €1/μήνα